Hlavní obsah

Krpálkův rychlý konec v Tel Avivu! Tohle se mu dlouho nestalo

Tel Aviv
Aktualizováno

Tak rychlý konec na Grand Slamu v Tel Avivu musel zaskočit i judistu Lukáše Krpálka samotného. Skončil totiž hned po prvním zápase. Olympijského vítěze a nasazenou jedničku váhové kategorie nad 100 kg vyřadil ve druhém kole překvapivě Bělorus Alexandr Vachovjak.

Foto: archiv Lukáše Krpálka

Judista Lukáš Krpálek vypadl v Tel Avivu hned v prvním zápase

Článek

Krpálek měl na úvod volný los, zatímco Vachovjak si poradil se Slovincem Enejem Mariničem. Bělorus, který je ve světovém žebříčku až na 32. místě, pak dokázal zaskočit i českého favorita. Proti úřadujícímu mistrovi světa získal wazari a poté se ubránil závěrečnému tlaku třicetiletého českého reprezentanta.

Pro Krpálka to byl první start v olympijské sezoně. Naposledy se pral v listopadu na evropském šampionátu v Praze, kde na nejlepší nestačil a skončil pátý. Tentokrát se překvapivě ani nedostal do finálového programu. Prohrál s třiatřicetiletým Bělorusem. "Je pro mě velmi těžkým soupeřem. Každý zápas, který jsem s ním šel, byl vyrovnaný a většinou jsem ho dokázal porazit až v prodloužení. Bohužel dneska jsem odcházel jako poražený já," uvedl Krpálek ve vyjádření pro média.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Lukas Krpalek (@lukaskrpalek)

V Tel Avivu se Krpálkovi dařilo nejméně z českých reprezentantů. Věra Zemanová i Renata Zachová měly bilanci jednoho vítězství a jedné porážky. "Nesmírně mě to mrzí, protože jsem na tomto turnaji chtěl uspět a po dlouhé době vybojovat zase medaili. To se bohužel nestalo, musíme to tak brát a bojovat dál," litoval český reprezentant.

Po turnaji měl zůstat v Tel Avivu na soustředění, které ale bylo zrušeno. V neděli se vrátí domů a neví, co ho v dalších týdnech čeká. "Musíme, pokud možno, začít cestovat po nějakých kempech a připravovat se směrem k olympiádě. Další start bych měl mít na Grand Prix v Antalyi začátkem dubna. A potom mistrovství Evropy v Lisabonu. Doufejme, že se mi podaří maximálně připravit na tyto turnaje. Přestože jsem tady šel pouze jeden zápas, tak to musím brát jako rozepírací závod, který mě posune dál. Jsou přede mnou důležitější závody, k těm musíme cílit a tohle hodit za hlavu," dodal Krpálek.

Reklama

Související témata: