Hlavní obsah

Otřesné! Boxerský šampion unesl a zavraždil svou těhotnou milenku

San Juan/Praha

Hrůzný čin má na svědomí bývalý portorický boxer Felix Verdejo. Účastník olympijských her v Londýně 2012 se udal na policii krátce poté, co byla v laguně nedaleko San Juanu nalezena zastřelená jeho milenka Keishly Rodríguezová.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Boxer, který se přiznal k vraždě své milenky, Felix Verdejo.

Článek

Otřesný zločin spáchal sedmadvacetiletý bývalý boxer Verdejo, který měl údajně nejprve silně udeřit milenku do obličeje a pak jí do těla píchnout injekční stříkačkou blíže nespecifikovanou látku. Poté jí svázal drátem ruce a nohy a přivázal k ní těžkou zátěž, aby její tělo nevyplavalo, protože se ji chystal shodit do moře.

Verdejo měl mít údajně komplice, který mu s tělem pomáhal. Společně dovezli Rodríguezovou na most, kde ji měl portorický boxer ještě několikrát postřelit a poté shodit do vody.

Tělo sedmadvacetileté ženy bylo objeveno o několik dní později nedaleko hlavního města Portorika San Juanu, pár dní poté, co byla nahlášena jako pohřešovaná. Už po jejím zmizení byl Verdejo vyslýchán, ale na otázky ohledně zmizení své milenky odmítl odpovídat.

Rodina zavražděné uvedla, že už dříve měl boxer mladé ženě vyhrožovat a nutit jí k potratu. Krátce před svým zmizením volala Rodríguezová své matce, aby jí sdělila, že Verdejo jede k ní domů, aby si o celé záležitosti promluvili. Ta ji varovala, protože věděla o boxerových výhružkách, ale marně.

Verdejo je ženatý a má malou dceru. Zda vraždil ze strachu z provalení nevěry, nebo co stálo za jeho otřesným chováním policie vyšetřuje. Verdejo reprezentoval Portoriko na olympiádě v roce 2012, ve stejném roce se stal profesionálním boxerem. Byl také šampionem WBO Latino v lehké váze.

Reklama