Hlavní obsah

Jsem rozbitej na sra..u, ale nechci o tom mluvit, byl po příletu z UFC tajemný Dvořák

Praha

Po jedenácti hodinách v letadle je doma. Téměř týden po svém třetím vítězném zápase v UFC se do Česka vrátil David Dvořák se svým týmem. Pořádně rozbitý. Příprava na duel v nejprestižnější MMA organizaci si vybrala svoji daň. „Jsem na sra..u rozbitej. I když to tak nevypadá. Zhruba měsíc a půl budu teď úplně mimo. Co mi je, ale zatím neřeknu,“ uvedl po příletu. Více už v našem videu.

David Dvořák je doma z UFC. Třetí vítězství bylo vykoupeno pořádnými šrámyVideo: Sport.cz

 
Článek

Třetí bitva v UFC mu dala pořádně zabrat. Hlavně to, co zápasu předcházelo. Původně se měl David Dvořák utkat s Brazilcem Paivou. Jenže ten neudělal váhu a po velkém shazování skončil v nemocnici. Na poslední chvíli se našel soupeř náhradní. Kolumbijec Juancamilo Ronderos. Toho pak český bojovník ukončil před limitem. Po 138 vteřinách ho uškrtil jednou rukou a připsal si své třetí vítězství v UFC.

„Bohužel to bylo všechno poznamenané tím, co Paiva udělal. Bylo to takové jiné, i ta radost z vítězství. Spíš jsme cítili úlevu. Úlevu, že jsme ze všech těch komplikací vybruslili nakonec vítězstvím," popisuje své pocity trenér Jan Maršálek.

Oslavy ale byly. Přímo v Las Vegas, dějišti zápasu. Zúčastnil se jich i hokejista Tomáš Nosek. „Pivo, víno, nějaký kasina," popisuje Maršálek. „V mém případě byly ale oslavy naprosto umírněné. Já moc extra neslavím. Kluci slavili víc než já. Takže já byl spíš ten, který dozoroval a hlídal," uvádí vše na pravou míru Dvořák.

Vztek na Rauliana Paivu se ho pořád drží. „To člověku z hlavy jen tak nezmizí. Málem zkazil všechno, na čem jsme třináct týdnů dřeli. Takže nás to štve furt, ale jedeme dál."

Poučení pro příště. David Dvořák má v UFC za sebou tři duely ze čtyř. Čeká ho tedy jednání o nové smlouvě. Nebude už chtít ty, kteří mají problém udělat váhu. „Třeba víme, že Rogerio Bontorin měl na přípravu na zápas v muší váze (56,7 kg) měsíc, ale prostě řekl, že za ten měsíc není schopen zhubnout. Domluvili se tedy na bantamu (61,2 kg), a on i ten bantam převážil! Takže je fakt asi lepší se v budoucnu takovým lidem vyhnout."

David Dvořák teď bude mít víc času na své koníčky. Chce se stát myslivcem.Video: Sport.cz

Teď ale bude hlavně odpočívat. Léčit pošramocené tělo. Trávit čas s přítelkyní, rodinou a synovci. Další zápas v UFC bude reálný až tak v listopadu nebo prosinci.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články