Hlavní obsah

Vstání z popela? Českého bojovníka čeká obrovská šance, titulový zápas v prestižní organizaci

Hradec Králové
Aktualizováno

Po jeho prohře s Karlosem Vémolou v roce 2018 už to vypadalo s jeho kariérou bledě. Hradecký MMA zápasník Patrik Kincl však od té doby ušel velký kus cesty, neprohrál, přesunul se do polské organizace KSW. Tam posbíral dvě výhry a teď dostal další životní šanci, titulový zápas proti Robertovi Soldičovi, výzvu bez váhání přijal.

Foto: KSW

Patrik Kincl po druhém vítězství v polské organizaci KSW.

Článek

11. září, takové je datum pro velkou bitvu. Robert "Robocop" Soldič je ve světě MMA velmi populární. Chorvatský bojovník má na svém kontě působivou bilanci, kdy dokázal nasbírat z jednadvaceti soubojů osmnáct vítězství. Hned v patnácti případech se jednalo o ukončení před limitem. Naposledy v rámci jednoho z galavačerů prohrál s Dricusem du Plessisem, který se později přesunul do nejprestižnější organizace světa UFC.

„Pro mě je to bezesporu zápas kariéry. Nebudu zápasit jen o pás nejlepší evropské organizace, ale budu zápasit o svůj odkaz a podporu fanoušků KSW. Oba jsme vysoko nejen v evropském, ale i světovém žebříčku, takže očekávám, že to bude divácky velmi atraktivní zápas," uvedl Kincl v rozhovoru přímo na turnaji KSW 62.

„Troufám si tvrdit, že jde o největší fight mé kariéry. Taky si troufám tvrdit, že půjde o jeden z top fightů na evropském kontinentu. Jsem rád, že jsem si tu cestu musel a dokázal vyšlapat!" napsal český zápasník na svém facebookovém profilu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Patrik Kincl (@patrik_kincl)

Šestadvacetiletý Chorvat drží vítěznou pětizápasovou šňůru, během níž dokázal podruhé získat titulový pás velterové váhy a poprvé ho úspěšně obhájit. Soldič naposledy zápasil v listopadu minulého roku, kdy se poprvé představil ve střední váze. Bývalého držitele titulu Michala Materlu porazil v prvním kole technickým knokautem. Nyní se vrací zpět o váhovou kategorii níže.

V polské organizaci se Kincl představil již dvakrát. V premiéře zdolal v prvním kole Tomasze Drwala. polského veterána, který má na svém kontě i šest zápasů v UFC, knokautoval v čase 4:23. I druhý soupeř v KSW byl z Polska. Tomasz Romanowski potrápil českého ranaře zejména v prvním kole. V tom druhém se již hradecký rodák dostal do tempa a souboj před koncem druhé pětiminutovky ukončil.

Reklama

Související témata: