Hlavní obsah

Historická bitva! Přemožitel Patrika Kincla vyzve polskou legendu

Největší polská bojová organizace KSW nachystala opravdovou lahůdku. Organizátorům se totiž povedlo domluvit zápas mezi šampionem střední a velterové váhy. Polská legenda Mamed Khalidov se utká s chorvatskou krví Robertem Soldićem. Zápas je v plánu příští rok, oficiální termín zatím nebyl oznámen.

Foto: KSW

Mamed Khalidov (vlevo) se v souboji o šampiona střední váhy postaví Robertu Soldićovi.

Článek

Šéf polské MMA Organizace Martin Lewandowski označil tento souboj jako největší zápas v historii polské KSW. Ve hře je opravdu hodně. Vítěz zápasu totiž získá mistrovský opasek pro krále střední váhy.

Již jednačtyřicetiletý Mamed Khalidov má obrovské zkušenosti. Na svém kontě má dvaačtyřicet zápasů, během kterých prohrál pouze sedmkrát. Naposledy zápasil v loňském roce, kdy se mu povedlo přeseknout sérii tří porážek v řadě. Povedla se mu totiž dokonalá odplata za předchozí porážkou proti Scottu Askhamovi. Naprosto senzačním kopem ve vzduchu sestřelil svého soupeře a postaral se tak o jeden z nejhezčích knockoutů v historii MMA.

Proti němu se však představí dravé srbské mládí v podání Roberta Soldiće. O patnáct let mladší bojovník drží sérii šesti výher v řadě, v posledním duelu si to o pás velterové váhy rozdal s českým zápasníkem Patrikem Kinclem. Ten padl v polovině třetího kola a sen o mistrovském opasku se mu tak rozplynul. Chorvat si je vědom, že ve své váze nemá v organizaci konkurenci, proto se rozhodl přejít o váhu výše.

Soldić si bezprostředně po tomto duelu řekl o souboj s Khalidovem, což se mu vyplnilo. Oficiální termín zápasu by měl být oznámen 23. října v Lodži, kde se oba zápasníci poprvé střetnou tváří v tvář.

Reklama

Související témata: