Hlavní obsah

Wilder se do ringu dlouho nepodívá. Proč?

David SuchýSport.cz

Boxerská trilogie mezi Tysonem Furym a Deontayem Wilderem byla završena. Podruhé za sebou se povedlo uspět prvně jmenovanému, který si tak ustrážil pás pro šampiona těžké váhy organizace WBC. Wilder si mimo prohry odnesl ze souboje také zlomenou ruku, na další zápas si tak možná počká déle než půl roku.

Foto: Sportbible

Tyson Fury poslal soupeře na zem.

Článek

„Deontay si zlomil pravou ruku za třetím kloubem. Musí na operaci. Kloub je v pořádku. Je to kost za kloubem, která se zlomila. Bolí ho to, ale uzdravuje se. Pokud bude po operaci ruky vše v pořádku, mohl by se zpět do ringu podívat v polovině příštího roku, například v dubnu nebo květnu," zaznělo ve vyjádření manažerky Sheilly Finkelové pro deník The Sun.

Americký zápasník kromě zlomené pravé ruky utrpěl také zranění prstu a kloubu, operace je v plánu příští týden. Mnohé indicie naznačují, že Wilder nezvolil pro boj ideální typ rukavic. Ty údajně mohly být hlavní příčinou, proč ke zmiňovaným zraněním došlo.

Foto: Nicola Adams

Furymu se povedlo knockoutovat soupeře.

Wilder byl knokautován v jedenáctém kole, což od Nevadské státní atletické komise automaticky znamenalo šestiměsíční pozastavení činnosti. Zpět do ringu by tak mohl zamířit nejdříve 8. dubna 2022.

Po souboji byl Wilder okamžitě převezen do nemocnice, kde se podrobil lékařské prohlídce. Američan měl v té době podezření na zlomeninu ruky, která se následně potvrdila. Zápasník byl poté propuštěn do domácí péče.

Reklama

Související témata: