Hlavní obsah

Tohle se jen tak nevidí! Souboj obrů nabídl rychlý knokaut

David SuchýSport.cz

Jeden z největších zápasů roku v těžké váze se uskutečnil na turnaji polské organizace KSW. V polské Atlas Areně se proti sobě představili těžkotonážníci Mariusz Pudzianowski a Ousmane Dia. Souboj přitom trval pouhých osmnáct vteřin. Prvně jmenovaný tvrdou pravačkou poslal soupeře k zemi a ten se ještě několik vteřin poté nedokázal z tvrdého úderu probudit.

Foto: KSW

Mariusz Pudzianowski (vlevo) a Ousmane Dia při předzápasovém vážení.

Článek

Od úvodních vteřin se na nic nečekalo a oba obři se do sebe okamžitě pustili. Pudzianowski zápas otevřel kopem na lýtko, což tak trochu Afričana vyprovokovalo. Bezhlavě se vydal vstříc soupeři, kterého několikrát dokázal tvrdě zasáhnout. Byl to ale právě Dia, který při svém bezhlavém útočení nechal ruce dole, čehož domácí borec využil k tvrdé ráně pravačkou přesně na soupeřovu bradu a bylo tak po zápase.

Dia šel po tvrdé pravé okamžitě k zemi. Jeho zdravotní stav poté ještě přiběhli zkontrolovat zdravotníci. Senegalec byl totiž doslova vypnut a jeho probuzení tak trvalo několik desítek vteřin.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Příspěvek sdílený KSW (@ksw_mma)

Nejednalo se přitom o ledajaký zápas. Ousmane Dia totiž vstupoval do klece s hmotností 150 kg, což při výšce bezmála dvou metrů budí obrovský respekt. Naopak jeho soupeř měl o třicet kilogramů méně. Pudzianowski je ovšem velmi slavným jménem v silových soutěžích, hned pětkrát se mu povedlo zvítězit v soutěži Nejsilnější muž světa.

Zkrátka dokonalé předpoklady k tomu, aby duel rychle skončil.

Reklama

Související témata: