Hlavní obsah

Konec kariéry? Poslední císař opět vládl

Moskva

Nestárnoucí MMA zápasník Fjodor Jemeljaněnko po zhruba roce a půl znovu nastoupil do klece. Již pětačtyřicetiletý Rus dokázal v koncovce druhé minuty prvního kola knokautovat Timothyho Johnsona. Pro Jemeljaněnka, přezdívaného Poslední císař, se jednalo o devětatřicátou výhru v kariéře. Otázkou však zůstává, zda bude chtít počet výher zaokrouhlit.

Foto: Bellator MMA

Fjodor Jemeljaněnko (vlevo) dokázal v roce 2019 porazit Rampage Jacksona.

Článek

Jemeljaněnko tak zažil úspěšný návrat před domácí publikum. Turnaj americké organizace Bellator se totiž uskutečnil v Rusku, konkrétněji v Moskvě. Domácí veterán se přitom v kleci zdržel necelé dvě minuty. Amerického zápasníka Timothyho Johnsona dokázal poslat na zem díky naprosto přesné kombinaci úderů, což zaplněnou halu v hlavním městě pochopitelně dostalo do varu.

„Pro mě je trochu těžší bojovat na domácí půdě. Je na mě totiž hodně pozornosti. Rád bych to před domácím publikem ještě jednou zopakoval a svou cestu zakončil tady doma," nechal se slyšet ruský veterán.

Bývalý šampion organizace PRIDE uvažoval před tímto zápasem o konci kariéry. Vítězství mu ovšem dodalo spoustu sebevědomí a zřejmě se ještě nejednalo o poslední slovo. Titulová šance v organizaci Bellator se však zdá být v nedohlednu. Momentálně se totiž schyluje k bitvě mezi Valentinem Moldavskim a Ryanem Baderem.

„Teď chci jít domů, vidět své holky. Byl jsem pryč skoro dva měsíce. O mé kariéře rozhodneme společně s rodinou a také s promotérem Scottem Cokerem," dodal bývalý zápasník organizace Strikeforce.

Jemeljaněnko svou kariéru již jednou ukončil. Bylo to v roce 2012 po výhře proti Pedru Rizzovi. Pro ruského zápasníka se jednalo o třetí výhru v řadě a nahlas se začalo hovořit o štaci v UFC. Místo toho ale Jemeljaněnko z rodinných důvodů ukončil kariéru, kterou tři roky poté zase obnovil.

Reklama

Související témata: