Hlavní obsah

Fotbalistka si zamilovala box. Ring je její vášní

Praha
Aktualizováno

Jít proti ní do ringu, to bývají často už předem myšlenky na porážku, tak to prostě v životě Katie Taylorová má. Irská boxerka, to je reklama na úspěch. Zlato na olympiádě, pětkrát světová šampiónka, k tomu více jak deset evropských primátů. Přešla tedy do profesionálek. Od roku 2016 ještě neprohrála. Osm zápasů, osm výher a světová pozice číslo jedna v lehké váze. Přitom před lety ještě mixovala box s fotbalem, hrála také za irský národní tým.

Foto: Facebook: Katie Taylor

Katie Taylorová má jasný plán, vyhrát v dubnu další boxerský zápas.

Článek

O tituly organizací IBF a WBA se s ní bude 28. dubna bít v Brooklynu Victoria Noelia Bustosová, která má na kontě 22 utkání a 18 výher. Poslední porážku si připsala v červenci 2016. Taylorová je ve své zemi sportovní celebritou, byla mimojiné vlajkonoškou irské výpravy při slavnostním zahájení her v Londýně.

Před dalším zápasem se připravuje v USA, důvod je snadný, chce znovu objevit vášeň pro box. Výhry ji patrně sebraly na elánu. Podle serveru skysports.com očekává v dubnu další skvělý výkon.

Po olympiádě v Riu provedla změny, v amatérech neměla moc skutečných soupeřek, možná ztráta motivace, posun v kariéře. „Věděla jsem, že po olympijských hrách v Riu potřebuju velkou změnu. Bylo to těžké, ale když jsem byla venku, po dlouhé době jsem si začala opravdu zase boxu užívat. Ta vášeň pro můj sport se vrátila a to pro mě bylo všechno," přiznává jedenatřicetiletá boxerka.

Vyhrála pás IBF, pak přidala ten se zkratkou WBA. „Vždycky jsem byla velmi ctižádostivá a absolutně miluju svůj sport. Chci být nejlepší, co můžu být. Po celou svou kariéru jsem vždycky překonávala hranice a měnila vnímání na ženský box. To chci dělat i nadále," má jasno sportovkyně, která zvládala na vysoké úrovni dva sporty. Za irský národní fotbalový tým dokonce odehrála na postu záložnice několik zápasů v kvalifikaci mistrovství světa a Evropy. A to v letech 2006 až 2009.

Teď ale žije boxem, ráda by pozvedla ženský box výše. Sama chce sjednotit divize a být nejlepší. Jak jinak. „Vždycky trénuji, abych zvítězila. Trenér mi říká, netrénujeme, abychom prohráli. Pokaždé, když vstoupím do ringu, vždycky si věřím, protože je za mnou práce. Doufám, že se vrátím domů s dalším pásem," věří si Taylorová i na další bitvu mezi šestnácti provazy.

Reklama