Hlavní obsah

Nekompromisní levý hák. Boxer musel dostat kyslíkovou masku

Londýn/Praha

Pokud vás srazí vagón, je to konečná. Pokud se v boxu těžkých vah soupeř přesně trefí, je to také konečná, k.o., které vypne. Přesně toto se stalo o víkendu v Londýně. Dillian Whyte levým hákem sundal Lucase Browna. Fanoušci měli svého hrdinu.

Dillian Whyte vs Lucas Browne

 
Článek

Australan byl natolik otřesen, že se několik minut nemohl postavit na nohy, dokonce mu lékaři museli nasadit kyslíkovou masku. Poprvé ve své kariéře prohrál, navíc takto nekompromisně. Šesté kolo pro něj bylo poslední.

„Doufám, že Browne bude v pořádku. Dokázal jsem, že jsem světová třída, tvrdě makám, trénuji a tohle je výsledek. Potřebuji výzvu, když přijde, přijmu ji," citoval Angličana server telegraph.co.uk.

Whyte by rád potkal v ringu dva borce, těmi jsou úřadující šampióni Anthony Joshua (organizace WBA, IBF a WBO) a Deontay Wilder (WBC). S prvním už měl tu čest.

„Tohle jsou zápasy, které chci. O2 arena je můj domov, všechny kluky tady jednoho po druhém porazím. Právě jsem vyřadil mistra světa v šestém kolech, což ukazuje, kde jsem," dodal devětadvacetiletý boxer, který v profesionálním ringu pouze jednou prohrál, jinak má 23 výher. Porážku si připsal v prosinci 2015. Nestačil na současnou jedničku těžké váhy, krajana Joshuu.

Reklama