Hlavní obsah

Přišel povolávací rozkaz mezi elitu. Češka narazí na Slečnu dynamit

Praha/Budapešť
Aktualizováno

Překvapení? Ano. Poté chvíle euforie a následně ještě poslední tréninky, balení a rychlý letecký přesun. Na začátku týdne podepsala Petra Částková smlouvu s Bellatorem, druhou nejprestižnější organizací, která se věnuje MMA. Šance, jenž může přijít jednou za život. V pátek se představí v kleci v hlavním městě Maďarska. „Už odmalička jsem se věnovala judu, později jsem přidala thai box, box a dnes je z toho MMA,“ popisuje svoji sportovní cestu šestatřicetiletá bojovnice.

Foto: Archiv Petry Částkové

Petra Částková při tréninku.

Článek
Fotogalerie

Podepsala jste smlouvu s Bellatorem na tři zápasy, bylo to pro vás překvapení?

Denis Kielholtzové odpadla soupeřka, a přišla nabídka vzít zápas na poslední chvíli. Tedy pro představu místo klasického dvouměsíčního tréninkového kempu jsem měla na přípravu 3 dny. (smích) Kontrakt jsme podepsali na tři zápasy. Na další dva tedy budeme mít možnost se připravit v plném rozsahu.

Bellator je po UFC druhou nejprestižnější MMA organizací, co pro vás znamená tento krok v kariéře?

Taková nabídka, myslím, potěší každého, kdo se tomuto sportu věnuje. Takže i já jsem měla velkou radost, je to obrovská příležitost, na kterou se těším.

Jak reagovalo okolí, trenéři?

Byla jsem příjemně překvapená kolik lidí nejen z mého okolí, ale i na sociálních sítích mi vyjádřilo podporu. Tímto bych jim chtěla moc poděkovat. A samozřejmě největší díky patří mému skvělému trenérovi i manažerovi v jedné osobě Andrému Reindersovi.

Zápasit budete už v pátek v Budapešti, takže předpokládám, že máte trochu kvapík, je to tak?

Už jsem v Budapešti. Zatím máme za sebou tiskovou konferenci, vyřizování organizačních záležitostí a focení pro páteční event. Ve čtvrtek nás ráno čeká oficiální vážení, následně vážení pro veřejnost.

Soupeřkou vám bude Holanďanka Denise Kielholtzová, kdo je favoritkou?

Kurzy na zápas jsem nezkoumala, ale pravděpodobně je favoritkou soupeřka. Ačkoliv má méně zápasů v MMA, tak má ve světě bojových sportů obrovské jméno.

Co o ní víte, znáte její přezdívku Slečna dynamit?

Znám, myslím, že odpovídá jejímu stylu a kadenci úderů. To jí v kickboxingu velmi dobře fungovalo. MMA je ale přece jen trochu odlišný sport, máte tam malé rukavice, za které se neschováte. Takže uvidíme, jak jí tento styl bude sedět i v této disciplíně.

V MMA máte bilanci tří výher, dvou porážek. Jakou máte představu o své budoucnosti?

V současnosti mám obrovskou radost z účasti v Bellatoru a doufám, že se mi zde bude dařit. Jak to ale všechno bude dál, uvidíme.

Zápasy v kleci vás patrně neživí, jak složité je skloubit tento sport se zaměstnáním?

V Česku zatím MMA živí málokoho, takže k tomu podnikám, mám také vystudovaný obor a licenci dopravního pilota. Kromě práce mi veškerý volný čas zabírají tréninky, protože pokud chcete dělat tento sport na profesionální úrovni, musíte trénovat dvakrát denně 5 - 6 dní v týdnu.

Reklama

Související témata: