Hlavní obsah

Nespadl ze skály. Fury se vrací do ringu, co předvede těžká váha?

Tyson Fury se vrací do ringu. Bývalý šampión těžké váhy vkročí mezi provazy 9. června v Manchesteru, a to po dlouhých dva a půl letech, kdy bojoval s depresemi, alkoholem, drogami, dopingem a měl zdravotní problémy. Soupeř pro 206 centimetrů vysokého boxera ještě není znám.

Foto: Victoria Jones, ČTK/AP

Tyson Fury se vrací zpět.

Článek

Devětadvacetiletý Brit porazil v listopadu 2015 Vladimira Klička. Byl na vrcholu, hrnula se na něj sláva, vždyť přejel ikonu těžké váhy. Jenže místo dalších slavných vítězství přišel sešup dolů. Teď se obr z Ostrovů vrací zpět.

„Nemůžu se dočkat, až se tam dostanu a dokážu, že jsem nejlepší, a to po celou tu dobu," citoval Furyho server rappler.com směrem k jeho návratu do ringu.

Brit se vzdal titulů mistra světa v těžké váze organizací WBO a WBA a šel se léčit, aby se zbavil svých problémů, depresí a závislostí. Čas plynul a další boxeři se dostali na vrchol.

Stál na skále, ale nespadl

"Momentálně nejsem schopný obhajovat tituly světového šampióna, proto jsem se rozhodl k těžkému a emotivnímu rozhodnutí. Oficiálně se vzdávám mistrovských pásů organizací WBA a WBO. Mám před sebou další těžkou výzvu, ale jsem přesvědčený, že ji zvládnu. Adeptům na uvolněné tituly přeji jen to nejlepší," citovala agentura DPA Furyho. To se psal říjen 2016. Po roce a půl je zpět. Snad.

„Trvalo to velmi dlouho. Byla to dlouhá a složitá situace, ale teď je všechno za mnou," věří lepším zítřkům Fury, který podle svých slov potřeboval novou jiskru.

Podle promotéra Franka Warrena Fury odboxuje tři až čtyři zápasy, než se vrátí na nejvyšší úroveň. „Byl na skále. Není nic horšího než mít psychický problém. Zvládl to. Věřím, že může získat opět pás šampióna," dodal Warren.

Reklama