Hlavní obsah

Majitel Bondsova míčku možná odmítne stát se miliónářem

Muž, jenž téměř s nasazením života ukořistil baseballový míč odpálený rekordmanem Barrym Bondsem, možná odmítne stát se boháčem. Dvaadvacetiletý fanoušek Matt Murphy totiž uvažuje o tom, že si cennou relikvii nechá. V aukci přitom za balonek může podle odhadů získat částku kolem půl miliónu dolarů (přes deset miliónů korun).

Článek

"Byl to největší výkon v historii amerického sportu. Jedna moje polovina to chce prodat," řekl Murphy televizní stanici NBC. Slavný pálkař San Franciska Barry Bonds odpálil v úterním utkání proti Washingtonu 756. homerun v kariéře, a překonal tak 33 let platný rekord Hanka Aarona.

"Ale spíš se přikláním k tomu, že si ten míček nechám. Je to příliš cenné a sentimentální," dodal muž, jenž musel o zisk cenného suvenýru tvrdě bojovat. Když se mu podařilo sevřít míč v ruce, v okamžiku se ocitl pod chumlem fanoušků, kteří se také snažili trofej ukořistit.

Na cestu ze stadiónu dostal raději policejní doprovod. "Byla to nejdelší minuta mého života. Jeden muž mě kopl do zadní části hlavy. Stala se z toho neskutečná lidská pyramida, doslova hlava na hlavě," popsal šťastlivec zážitek, na který nezapomene do konce života.

Reklama