Hlavní obsah

Shorttrackařka Novotná bude závodit na rychlobruslařském ME

PRAHA

Úřadující mistryně Evropy v rychlobruslení na krátké dráze Kateřina Novotná se příští týden postaví po boku Martiny Sáblíková na start evropského šampionátu v klasickém rychlobruslení na velkém oválu. V italském Collalbu, kde se bude kontinentální mistrovství ve víceboji od 7. do 9. ledna konat, chce Novotná vyzkoušet, jak na tom v jiné disciplíně bude.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Rychlobruslařka Kateřina Novotná.

Článek

"Dynamika je jiná. Závodění je založené úplně na jiném principu, ale je to stále bruslení," uvedla Novotná před úterním odjezdem do dějiště závodu. O možnosti závodit se Sáblíkovou a změně disciplíny mluvila Novotná v minulosti již několikrát, v mezinárodních rychlobruslařských závodech se ale ještě nepředstavila.

Šestadvacetiletá rychlobruslařka se i nadále hodlá prioritně věnovat krátké dráze, v polovině ledna by měla v nizozemském Heerenveenu obhajovat zlatou medaili na ME ve víceboji. K dlouhému oválu se obrací zejména z ohledem na olympiádu v Soči. "Je to nová motivace," řekla Novotná, která by mohla být v roce 2014 členkou ženského družstva. V české ženské reprezentaci jsou totiž v současnosti jen Sáblíková a Karolína Erbanová.

Reklama