Hlavní obsah

Házenkářkám utekl začátek a na Islandu i podruhé prohrály

České házenkářky prohrály i druhý přípravný zápas na Islandu. Po páteční porážce o sedm branek dnes domácím reprezentantkám v Keflavíku podlehly 30:33.

Článek

Vstup do utkání se mnohem lépe vydařil Islanďankám, hostující celek po dvaceti minutách prohrával už 4:13. Češky často chybovaly, inkasovaly v oslabení, nepomohl jim ani oddechový čas. Dlouho nemohly dostat za záda islandských gólmanek pátou branku, smůlu protrhla až ve 20. minutě Martínková.

"Předvedli jsme katastrofálních prvních patnáct dvacet minut, kdy jsme prohrávali až o devět branek. Když se konečně holky rozhodly, že začnou hrát, začali jsme konečně Islanďankám trochu komplikovat spanilou jízdu zápasem," uvedl trenér Jan Bašný.  Do poločasu český tým mírně stáhl ztrátu na 12:20, na začátku poslední čtvrthodiny už české reprezentantky prohrávaly jen o čtyři góly. V 59. minutě Černá zkorigovala na 29:31, ale Islanďanky si už vítězství vzít nenechaly.

"Vypadalo to, že budeme schopní uhrát i lepší výsledek než konečnou porážku o tři branky. Ale v posledních minutách jsme se nechávali zbytečně často vylučovat a Islanďanky tak mohly snadno skórovat," doplnil Bašný.

Přípravný zápas házenkářek v Keflavíku:
Island - ČR 33:30 (20:12)
Sestava a branky ČR: Satrapová, Doláková - Černá 8, Luzumová 4, Chrenková 4, Vítková 4, Štěrbová 4, Knedlíková 2, Martínková 2, Keclíková 1, Hrbková 1, Poznarová, Růčková, Simerská. Sedmimetrové hody: 6/6 - 7/5. Vyloučení: 4:5. Diváci: 200.

Reklama