Hlavní obsah

Válka gymů! Bratrovražedný souboj dvou kluků z jedné tělocvičny

Praha

Dva týmy. Jedna tělocvična. Duel dvou pražských gymů, které působí na jedné půdě. Bojovníci z jedné tělocvičny proti sobě. Renat Beket za domácí Spejbl gym. Jan Černý za spřátelený Palec gym. V sobotu v rámci prvního eliminačního turnaje sportovní reality show UPC Fight Cesta bojovníka Beket oplatil Černému po velkém boji porážku z roku 2019.

Emotivní válka gymů. Velká rivalita mezi kamarády Video: Sport.cz

 
Článek

„Rivalita tam musí být vždycky. Oba bojovníci to vnímali hodně. Skočili do zápasu ve velkém tempu. Beket byl ze začátku lepší, ale rychle se unavil. Ke konci byl lepší soupeř," uvedl trenér bojovníka z Kazachstánu Ondřej Hutník.

„S výkonem Johnyho (pzn. red. Jan Černý) jsem spokojený, ale mohl možná být aktivnější. Velká škoda, že bylo utkání bez diváků. První zápas, který byl na Spojích, měl skvělou atmosféru. Nepochybuju, že by to bylo tentokrát stejné," vzpomněl na první vzájemný souboj trenér Michal Reissinger.

V dalším zápase reality show UPC Fight zničil Denis Hnídek Marka BetákaVideo: Sport.cz

Kazachstánský rodák neměl jednoduché dětství a s rodinou se odstěhoval za lepším životem do České republiky. „Žili jsme tam v devadesátkách. Byla tam obrovská kriminalita, mafiáni. Nebylo bezpečné tam žít," vyjmenovával důvody odchodu z rodné země. Po přesunu do Čech ale také neměl vždy na růžích ustláno. Kolikrát musel slýchat rasistické urážky. Možná také proto se dal na bojové sporty.

Také Černého dětství nebylo příliš idylické. Fighter s přezdívkou Johny vyrůstal na pražském sídlišti v Hloubětíně. „Byl jsem grázl. Nebyl to zrovna pohádkový příběh. Spoustu lidí v mém okolí skončilo špatně. Fetovalo, kradlo a skončilo ve vězení. Nechtěl jsem jít stejným směrem," uvedl v rámci muaythai reality show UPC Fight Cesta bojovníka.

První vzájemné měření sil dopadlo lépe pro Černého, což ale Beket nemohl příliš skousnout. „S Johnym už jsem měl zápas. Můj pocit byl, že jsem kontroloval ring. Že jsem dobře zasahoval hlavu. Johny měl zase dobrý pohyb, okopával mě. Nakonec za aktivitu zvítězil Johny," řekl Beket, který je studentem České zemědělské univerzity v Praze.

Český mladík Martin Petráš překvapil slovenského favorita Nikolase KrivákaVideo: Sport.cz

Tentokrát se ale radoval bojovník Spejbl gymu, který v parádním souboji plných skvělých výměn přetlačil svěřence Michala Reissingera na body. „Myslel jsem si, že to bude snadnější než první zápas. Odveta bude možná časem, ale ne dříve, než se oba dostaneme na lepší úroveň," uvedl zklamaně Černý.

Beket se v dalším zápase pyramidy ve druhém eliminačním turnaji Cesty bojovníka utká se slezským fighterem Davidem Merendou.

Reklama