Hlavní obsah

Téměř osmdesát tisíc diváků! První krok české výpravy v zámoří se ale nezdařil

Praha

Neskutečné. Na boxerský turnaj v Texasu dorazilo přes sedmdesát tři tisíc diváků! To, co se ještě nedávno vinou epidemiologické situace nikomu ani nezdálo, se stalo skutečností. První zápas celého galavečera absoloval v Dallasu pardubický ranař Jan Maršálek, který prohrál na body s Kelvinem Davisem. Český tým se nyní přesune do Los Angeles, kde započne finální přípravu na souboj Davida Dvořáka s Brazilcem Raulianem Paivou v UFC.

Třiatřicetiletý Jan Maršálek v boxerském ringu.

Článek

Možná poslední boxerský zápas má za sebou Jan Maršálek. V americkém Dallasu přišlo na stadion parádních 73 126 diváků, jelikož se ale jednalo o první zápas celého večera, tak v hledišti zbývalo ještě hodně volných míst.

Český boxer se popasoval s domácím ranařem Kelvinem Davisem. Velký náboj dodal střetu americký rohovník, který před soubojem nesplnil váhový limit, a i přesto se prezentoval arogantním chováním. Na samotné vážení totiž přišel se slovy, že počítal s jinou váhovou kategorií. Navíc přitom ještě popíjel vodu. Maršálka ale takový soupeřův přístup spíše nabudil.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Profiboxing.cz (@profiboxingcz)

Ve prospěch čtyřiadvacetiletého Američana mluvila velká výšková převaha více než deseti centimetrů. Zkušenosti naopak stály na straně českého rbojovníka. Pro amerického boxera se jednalo teprve o druhý profesionální zápas.

David Dvořák odletěl do zámoří. Nejen k zápasu v UFC, čeká ho tam dvojitá dávka adrenalinuVideo: Sport.cz

Souboj byl vypsán na čtyři kola po třech minutách. V tom prvním se oba rohovníci spíše oťukávali a poznávali. Od konce druhého kola se začal projevovat Davisův kvalitní pohyb. Američan zasahoval rodáka z Pardubic stále více. Třiatřicetiletý Maršálek se snažil celý zápas zkracovat vzdálenost, což se mu ale příliš nedařilo.

V posledním dějství si český boxer uvědomoval, že se souboj nevyvíjí dle jeho představ a začal soupeře tlačit. Rozhodnutí celého duelu mělo přijít v poslední minutě, kdy si Maršálek připravil Davise přední rukou, a následně parádním pravým hákem poslal svého soka k zemi. Ani to však na vítězství v Dallasu nestačilo. Bodoví sudí viděli jako vítěze amerického borce.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by David Dvořák (@dvorak.david)

„V prvním kole jsem byl totálně zaskočenej. Myslel jsem, že končíme. Pak jsem si ale řekl, že mě nemůže zlomit, a že to nevzdám. Za tohle jsem na sebe pyšnej. Užil jsem si to víc, než jsem si kdy vysnil a můžu v klidu odejít. Možná," zhodnotil Maršálek zápas, a následně si svým výrokem ponechal zadní vrátka, kdyby přeci jen mezi šestnáct provazů ještě jednou nastoupil.

„Honza předvedl skvělý výkon, prohrál sice na body, ale soupeře krásně poslal na pr*el na konci zápasu a ukázal, že i když se prohrává a soupeř má převahu, tak se prostě nevzdá," uvedl po zápase David Dvořák.

Hlavní zápas večera vyhrál Álvarez

Třicetiletý Mexičan triumfem technickým k.o. v osmém kole sebral Saundersovi mistrovský pás organizace WBO v superstřední váhové kategorii a připravil mu první porážku v kariéře po předchozích třiceti výhrách. Sám si v 59. utkání v profesionálním ringu vylepšil bilanci o 56. vítězství a obhájil tituly organizací WBC a WBA. Jeho cílem je získat i zbývající pás IBF, který je v držení Američana Caleba Planta. Álvarez dosud prohrál jen se slavným Floydem Mayweatherem v roce 2013, další dva jeho zápasy skončily remízou.

O rok starší Saunders skončil podle listu Daily Mirror po zápase v nemocnici s podezřením na zlomeninu očnice. Na stadionu AT&T Stadium, kde hrají domácí zápasy hráči amerického fotbalu Dallas Cowboys, Britův tým právě kvůli stavu jeho pravého oka zápas zastavil.

Reklama