Hlavní obsah

Srbsko - Itálie 1:3Italské volejbalistky sesadily Srbky z evropského trůnu

Aktualizováno

Italské volejbalistky nedovolily Srbkám zlatý hattrick na mistrovství Evropy a poprvé od roku 2009 slaví titul. Finále v Bělehradě vyhrály 3:1.

Článek

Srbky získaly v domácím prostředí první set finálového souboje 26:24, ale pak už na italské soupeřky nestačily. Tým kolem univerzálky Paoly Ogechi Egonuové, která dnes zaznamenala 29 bodů, nenechal vyniknout Tijanu Boškovičovou, což bylo pro ně klíčové.

Pro domácí favoritky nastal zlom v polovině třetího setu. Od té doby se nejlepší hráčka posledních dvou ME Boškovičová v podstatě neprosadila a v závěru utržily Srbky ve Štark Areně debakl 11:25. Zatímco přesně před měsícem ve čtvrtfinále olympijského turnaje vyhrály nad Itálií 3:0, dnes devátou výhru na turnaji nepřidaly.

Italkám se v boji o třetí zlato po letech 2009 a 2007 podařilo osm es (oproti jedinému Srbek) a měly třináct bodových bloků. Na síti své soupeřky jasně přehrály. Zařadily se tak v historii ME na třetí příčku. Tabulce vévodí bývalý Sovětský svaz s 13 zlaty následován Ruskem se šesti. Srbsko je se třemi tituly čtvrté.

Foto: Darko Vojinovic, ČTK/AP

Srbské volejbalistky se radují po zisku bodu ve finále ME v Bělehradu proti Itálii.

Bronzovou medaili dnes v Bělehradě získaly turecké volejbalistky po výhře 3:0 nad Nizozemskem. Češky obsadily po vyřazení v osmifinále od Turecka 15. místo.

Reklama