Hlavní obsah

Nový vládce polotěžké váhy! Pešta slaví nejcennější výhru své kariéry

mak, jabSport.cz

Polotěžká váha v organizaci OKTAGON MMA poznala premiérového držitele titulu. Viktor Pešta porazil Stephana Pütze ve tříkolové bitvě, která byla ukončena po zásahu doktora. Titulovou šanci si v pražském O2 Universum vybojoval ve vítězném boji s Kaikem Britem Petr Kníže. Jedinou kaňkou na celém turnaji OKTAGON 28 byl brzký zásah rozhodčího a ukončení duelu Davida Hoška a Marcina Naruszczky, kdy po tvrdém Hoškově úderu nedal sudí možnost polskému zápasníkovi bránit se a reagovat.

Viktor Pešta králem polotěžké váhy. Pützovi nedovolil lékař pokračovatVideo: Sport.cz, Oktagon TV

 
Článek

Titulový souboj polotěžké váhy začal mírným tlakem Viktora Pešty. Stephan Pütz měl zase více signifikantních úderů ve druhém kole. Konec přišel náhle. Po třetí pětiminutovce, která opět šla na stranu českého zápasníka, musel doktor ukončit celý duel. Nos německého bojovníka byl rozbitý až na kost. Německý Terminátor sice chtěl pokračovat, viděl dle vlastních slov i krvavější zápasy, dále to už ale nešlo. „Tohle je nejcennější výhra a největší vítězství mojí kariéry," uvedl Pešta po zápase.

Kaik Brito – Petr Kníže. Hlavní předzápas turnaje OKTAGON 28. Velká bitva, kterou rozjeli zápasníci již v prvním kole. Brazilec byl aktivnější a přesněji trefoval českého veterána. Navíc na konci prvního kola Brito úderem z otočky pochroumal čtyřiačtyřicetiletému Čechovi nos, což Knížete v dalším průběhu duelu značně limitovalo. Přesto dokázal zkušený bojovník zápas otočit ve svůj prospěch. Rozhodlo vyrovnané druhé kolo, ve kterém sudí ukázali na českého zápasníka.

Zlomený nos ho nezastavil. Petr Monster Kníže porazil o dvacet let mladšího Kaika BritaVideo: Sport.cz, Oktagon TV

Parádní postojové výměny nabídli ve svém souboji v prvním pětiminutovce Leo Brichta a Damien Lapilus. Třiatřicetiletý Francouz byl v úvodním kole pro českou naději rovnocenným partnerem. Ve druhém se přesunul zápas na zem, kde získal Brichta převahu a zápas dovedl do vítězného konce.

Chyba rozhodčího, předčasně ukončil zápas. David Hošek si tak nemohl vítězství vychutnat naplnoVideo: Oktagon TV

Celá hlavní karta začala parádním úderem Davida Hoška, který poslal k zemi Marcina Naruszczku. Toto ukončení ale vzbudilo velké množství emocí, protože Polák začal velice rychle reagovat a bránit se. S rozhodnutím nebyl spokojen celý tým polského zápasníka, který to také dával viditelně najevo.

Příliš dlouho se v kleci nezdržel Miroslav Brož. Inkvizitor pracoval od počátku souboje s Emmanuelem Dawou na pletivu, kdy následně se mu povedly dva strhy. Francouz byl pod tlakem a toho český bojovník beze zbytku využil, utáhl submisi a po čtyřech minutách se mohl radovat z dalšího zahraničního skalpu. Naposledy totiž porazil po kontroverzním rozhodnutí Christiana Jungwirtha.

Andrej Kalašnik uškrtil Němce Jungwirtha hned v prvním kole. Nic mu nedovolilVideo: Oktagon TV

Další rychlý závěr. Pouze minutu se zdržel v kleci Andrej Kalašnik, který nasadil Christianu Jungwirthovi parádní škrcení. Z toho se německý Kelt nedokázal dostat, i když vydržel čtyřicet sekund a nechtěl se za žádnou cenu vzdát. Poprvé tak Jungwirth padl před limitem a brněnský ranař si připsal první vítězství dokončené po submisi.

Matěj Peňáz a jeho čtvrté KO v prvním kole v řadě, tentokrát to odnesl StrzelczykVideo: Sport.cz

I na počtvrté skončil zápas Matěje Peňáze již v prvním kole. Tentokrát to trvalo brněnskému rodákovi necelé dvě minuty, než knokautoval svého soupeře Poláka Mateusze Strzelczyka. Druhou porážku v řadě si připsal Matěj Kuzník, kterého ukončil kanadský bojovník David Moon.

Naopak velké překvapení si pro O2 Universum připravil Zdeněk Polívka, který poslal po dvaaosmdesáti vteřinách tvrdým úderem k zemi Erica Spicelyho. Veterán UFC po zápase složil své rukavice do středu klece, čímž dal najevo, že jeho bohatá kariéra je minulostí. Parádní výkon předvedl také Jakub Tichota. Mladá naděje, která trénuje pod vedením Andrého Reinderse, nedala nejmenší šanci Risto Dimitrovovi.

Matěj Kuzník padl k zemi. Poslal ho tam David MoonVideo: Sport.cz

Reklama

Související témata: