Hlavní obsah

Krátký program žen vyhrála Slucká, Hudziecová v soutěži skončila

LYON

Irina Slucká rázně vykročila za ziskem rekordního sedmého titulu mistryně Evropy. Ruská krasobruslařka ve středu na šampionátu v Lyonu vyhrála krátký program a před čtvrtečními volnými jízdami si zajistila nejvýhodnější pozici. Soutěž už naopak skončila pro českou reprezentantku Ivanu Hudziecovou, která při svém debutu na velké mezinárodní akci obsadila šestadvacátou příčku a mezi 24 finalistek se nevešla.

Článek

Úřadující mistryně světa Slucká získala 66,43 bodu a vybudovala si před rozhodující částí soutěže více než pětibodový náskok před krajankou Jelenou Sokolovovou. Tu na druhé příčce od průběžně páté Caroliny Kostnerové z Itálie dělí jen 84 setin bodu. Překvapením je čtvrtá příčka šestnáctileté Gruzínky Elene Gedevanišviliové, která mezi seniorkami debutuje.

Dvacetiletá Hudziecová při premiéře na mistrovství Evropy prakticky vypustila kombinaci trojitého a dvojitého toeloopa a vzápětí přímo před rozhodčími upadla při krokové pasáži. Za své vystoupení dostala třinecká závodnice 33,62 bodu a od postupu do volných jízd ji dělilo přibližně tři a půl bodu.

Ve středu jsou v Lyonu od 19:00 na programu volné jízdy sportovní dvojic, v nichž se bude rozdělovat první sada medailí.

Výsledky:
Ženy - po krátkém programu:
1. Slucká 66,43, 2. Sokolovová (obě Rus.) 60,88, 3. Meierová (Švýc.) 60,87, 4. Gedevanišviliová (Gruz.) 60,19, 5. Kostnerová (It.) 60,04, 6. Volčkovová (Rus.) 57,08, ...26. Hudziecová (ČR) 33,62 - nepostoupila.

Reklama

Související témata: