Hlavní obsah

Stolní tenistky prohrály na úvod MS družstev s Čínou

BRÉMY

České stolní tenistky prohrály podle předpokladů své první utkání skupiny A na mistrovství světa družstev. Svěřenkyně Marie Hrachové v německých Brémách nestačily na obhájkyně titulu Číňanky a podlehly 0:3 na zápasy. Ve druhém utkání se české reprezentantky střetnou v úterý s Indií. O drama se postarala Renáta Štrbíková.

Foto: www.ittf.com

Renata Štrbíková.

Článek

Česká jednička vyhrála nad šestou hráčkou světa Wang Nan první dva sety a ve čtvrtém měla za stavu 10:9 mečbol. Další tři míče ale s bývalou mistryní světa a olympijskou vítězkou ztratila a slavné soupeřce podlehla 2:3.

"To se často nestává a mrzí mě dost, že jsem to nedotáhla," řekla Štrbíková. Český tým by Čínu asi neporazil, ale Štrbíkové by výhra pomohla v žebříčku a byla by pro ni prvním úspěchem nad hráčkou světové desítky. "Je to dobré pro moje sebevědomí, že s nimi jde hrát," řekla Štrbíková.

Osmašedesátá hráčka světa se pustila do Wang Nan od začátku agresivně. "Na ně se musí vletět, nejde hrát na jistotu a ustrašeně. To nikam nevede," řekla Štrbíková. Číňanka se dva sety nestačila divit, ale pak se dostala do tempa.

Do Brém odjela i Iveta Vacenovská

Ve čtvrté sadě ale česká hráčka odskočila na 10:9. "Mečbol jsem měla slušně zahraný, ale vytáhla balon hodný takové hráčky a v pátém setu už byla lepší," řekla Štrbíková.

Jana Dobešová uhrála dvanáct míčů na světovou jedničku Čang I-ning a Martina Smištíková prohrála s třetí ženou světa Kuo Jen.

Do Brém nakonec odjela i Iveta Vacenovská, která si v tréninku poranila koleno, ale Hrachová ji nechala proti Číně odpočívat. Počítat nemůže s Alenou Vachovcovou, kterou v závěru soustředění v Hustopečích postihla střevní chřipka a musela dokonce do nemocnice. Její místo v družstvu zaujala náhradnice Hana Bartošová.

Výsledky:
Ženy - skupina A:
Čína - Česká republika 3:0,
Čang I-ning - Dobešová 3:0 (4, 3, 5), Wang Nan - Štrbíková 3:2 (-8, -7, 4, 10, 3), Kuo Jen - Smištíková 3:0 (7, 4, 2).
Bělorusko - Srbsko a Černá Hora 3:0,
Rumunsko - Indie 3:1.

Reklama

Související témata: