Hlavní obsah

Čeští reprezentanti vyhráli prestižní taneční festival

PRAHA

O víkendu skončilo mistrovství Velké Británie ve standardních a latinsko-amerických tancích v Blackpoolu. Jde o největší festival standardních a latinsko-amerických tanců na světě, který letos oslavil úctyhodný 81 rok své existence. A z této prestižní soutěže přivezli seniorští mistři a šestinásobní vicemistři světa v latinsko-amerických tancích, manželé Eva a Petr Bartuňkovi, zlato.

Foto: sport.cz

Manželé Eva a Petr Bartuňkovi.

Článek

Na tradiční Otevřené mistrovství Velké Británie se do Blackpoolu na přelomu května a června pravidelně sjíždí celý taneční svět, účastní se ho řádově tři tisíce tanečních párů v různých soutěžích a kategoriích. Výsledky ze soutěží bývají hodnoceny výše než oficiální mistrovství světa, protože účast není nominační, ale otevřená.

Každý stát může vyslat neomezený počet zástupců. Naši reprezentanti, seniorští mistři a šestinásobní vicemistři světa v latinsko-amerických tancích, manželé Eva a Petr Bartuňkovi, letos v Blackpoolu vybojovali cenné zlato v kategorii Senior Latin. Bartuňkovi zvítězili na této prestižní soutěži již po třetí: v letech 1999, 2002 a 2006. Žádnému jinému českému páru se zatím nepodařilo na této soutěži zvítězit.

Reklama

Související témata: