Hlavní obsah

Legendární Waldner už míří do Čech na Prague Open

PRAHA

Přehlídkou špičkových stolních tenistů se stane od pátku do neděle hotel Oáza v Praze-Podolí. Startuje zde totiž už sedmý ročník mezinárodního turnaje Prague Open. Největšími hvězdami a taháky pro diváky budou především domácí jednička Petr Korbel a legendární švédský hráč Jan-Ove Waldner. Ten by měl do Prahy dorazit v pátek večer a v sobotu absolvovat první zápas.

Foto: tabletennis.hobby.ru

Švédský stolní tenista Jan-Ove Waldner.

Článek

Waldner je považován za nejúspěšnějšího hráče moderní éry stolního tenisu, v jeho sbírce nechybí žádný důležitý titul ve dvouhře. Je olympijským vítězem z Barcelony 1992, mistr světa z let 1989 a 1997, mistr Evropy 1996 a v roce 1990 vyhrál i Světový pohár. Ve stolním tenise je opravdovou celebritou a není jednoduché ho získat.

"Osobně ho sehnat je takřka nemožné. Vůbec nebere telefony ani nevolá zpátky. Všechno prakticky probíhá přes jeho manažera Franka Schainera, kterého jsem oslovil už před několika měsíci," vysvětluje Petr Korbel, který se přitom počítá za přítele švédské hvězdy.

Waldnera zlákal i golf

Pořadatelé Prague Open lákali Waldnera do Čech už loni i předloni, zdařilo se to až na třetí pokus. "Ale u něj opravdu nikdy nevíte. Dokud nepřistane dnes večer v Praze, tak není nic jisté," usmívá se ředitel turnaje Mgr. Jan Hrnčiřík. "Má to opravdu hodně nabité, už v neděli vlastně zase poletí domů, protože se musí zapojit do přípravy svého klubu," dodal Hrnčiřík a přiznal, že Waldnera nalákal do Prahy také na skutečnost, že si bude moci zahrát golf v areálu na Karlštejně.

I díky Waldnerovi bude letošní Prague Open nejlépe obsazeným turnajem v historii. Prvním nasazeným bude Korbel, aktuálně 21. hráč světového žebříčku, jen o pár míst níže se pohybuje nasazená dvojka Polák Lucjan Blaszczyk, trojkou je už zmiňovaný Waldner, a čtvrtým favoritem je další polský reprezentant Wang Zengyi. Loni turnaj podruhé vyhrál Korbel.

Přes 400 hráčů v patnácti kategoriích

"Obhajoba je samozřejmě vždycky těžší. Budu chtít samozřejmě znovu dojít co nejdále, i když je tu tentokrát ještě větší konkurence. Ale rád bych si tady s Lucjanem zahrál finále," řekl Korbel na dnešní tiskové konferenci směrem k vedle sedícímu Blaszczykovi. "Proti tomu bych nic neměl," usmál se polský hráč. "Před čtyřmi lety jsem zde hrál semifinále, teď bych chtěl skončit lépe," dodal.

V hotelu Oáza by se během tří dnů mělo vystřídat přes 400 hráčů a hráček v patnácti kategoriích, z toho 80 hostů přijede ze zahraničí. Už v pátek ráno bylo plně zatíženo všech 24 stolů, na kterých měřili své síly junioři. Rozdávat se budou nejvyšší výhry v historii turnaje. Vítěz sedmého ročníku získá 55 tisíc korun, nejlepší žena získá dvacet tisíc.

Reklama