Hlavní obsah

Florbalisté Střešovic, FBC i Future vypadli ve čtvrtfinále

PRAHA

Ani jeden ze tří českých zástupců neprošel přes favorizované soupeře sítem čtvrtfinále elitní kategorie mužů na mezinárodním florbalovém turnaji Fortuna Czech Open. V Praze dosud suverénní český vicemistr FBC Ostrava nestačil na hvězdný finský výběr Finnsta IBK a po vyrovnané partii podlehl 6:8.

Foto: www.pixbo.se

Švédský tým Pixbo Wallenstam vyhrál Czech Open už čtyřikrát.

Článek

Úřadující tuzemský šampion Tatran Střešovice prohrál se švýcarským celkem Wiler-Ersigen 1:4 a florbalisté SSK Future utrpěli se švédským vicemistrem Pixbem Wallenstam debakl 1:8.

V elitní kategorii žen si drží naději na triumf český celek Triggers Praha, který porazil ve čtvrtfinále krajanky z FbŠ Bohemians 3:1 a v boji o finále zvítězil 5:2 nad finským celkem Erä III, kde působí česká reprezentantka Denisa Billá. Ve finále čeká v neděli od 12:30 v T-Mobile nově vzniklý tým sloučení Tatranu Střešovice s Děkankou švýcarský Zug United.

Do finále mužské elity jako první postoupil finský Espoon Oilers, který nejdříve porazil švýcarského mistra Alligator Malans 5:4 a v boji o finále zvítězil nad dalším zástupcem země helvétského kříže Wilerem 6:4. V druhém semifinále vyhrálo Pixbo nad Finnstou 6:3 a v neděli od 15:30 bude utočit proti Espoonu na svůj čtvrtý triumf na Czech Open. Pixbo kralovalo v Praze v letech 2001 až 2003.

Trunkát se blýskl hattrickem

Nejvyrovnanější partii odehrálo z českých týmů ve čtvrtfinále ostravské Pepino, které v úvodu proti Finnstě vedlo, ale favorit vývoj otočil. V závěru vedli Finové již 7:4, český tým zápas dvěma góly zdramatizoval, ale vyrovnání se nedočkal. Třemi brankami se v ostravském dresu blýskl Michal Trunkát. "Kdokoliv by stál na mém místě, tak by to také dal. Je to práce celé pětky," řekl ČTK Trunkát.

Omlazený tým FBC Ostrava mrzelo, že na začátku lehkomyslně ztratil náskok. "Udělali jsme tři hloupé chyby v obranném pásmu," řekl Trunkát. S vystoupením na turnaji je však spokojený, protože před dnešní porážkou jeho celek čtyřikrát vyhrál a potvrdil, že se mu na Czech Open tradičně daří. "Máme vždy kvalitní letní přípravu a soustředění, takže forma je. Dnes jsme spokojení i s výsledkem, protože kdo by čekal, že náš omlazený kádr sehraje tak vyrovnaný zápas s Finnstou. Nepočítal jsem ani, že dáme tolik gólů," dodal.

Postup mezi nejlepší čtyřku je v tradičním silně obsazeném turnaji nad síly elitních týmů české extraligy. Ani Tatran posílený pro turnaj i o dva krajánky ze Švýcarska Radima Cepka a Jana Freunda nepřekvapil švýcarský Wiler. "Je to maximum, na které v současné době máme. Kdybychom měli štěstí a Wileru nic nevycházelo, tak bychom je možná mohli porazit. Dopouštěli jsme se ale chyb a dostali góly v oslabení," řekl ČTK hrající asistent trenéra Miroslav Hanzlík.

Výsledky:
Elitní kategorie mužů:
Čtvrtfinále:
Tatran Střešovice - Wiler-Ersigen 1:4 (Šádek - Hedlund, Wittwer, R. Gerber, Punkari), Espoon Oilers - Alligator Malans 5:4 (Halko, Hintikka, Vehkaoja, Piha, Häkkinen - Capatt, Ruof, Pfiffner, Riederer), SSK Future - Pixbo Wallenstam 1:8 (Michal Soukup - Bodén 3, Berntsson, D. Johansson, Delborn, Mollersten, Dahlgren), FBC Ostrava - Finnsta IBK 6:8 (Trunkát 3, Svoboda, Polášek, Chrápek - Manner 3, Oilinki 2, Koskelainen, Ratsula, Vänttinen).
Semifinále: Espoon Oilers - Wiler-Ersigen 7:4 (Häkkinen 2, Tiitu 2, Halko, Hintikka, Bollström - Thorsell 2, Krähenbühl, Zurflüh), Finnsta IBK - Pixbo Wallenstam 3:6 (Koskelainen, Oilinki, Manner - Dahlgren 3, Quist, Ryberg, Olsson).
Elitní kategorie žen:
Skupina A: Aligator UKS Chwarzno Gdyně - Erä III 0:4 (Vartiainenová, Valjakkaová, Strömstenová, Jouhtenová), FbŠ Bohemians - Zug United 1:4 (Szotkowská - Kiserová 2, Von Rickenbachová, Arnoldová).

Reklama