Hlavní obsah

Basso se údajně dohodl s týmem Discovery Channel

ŘIM

Jeden z nejlepších současných cyklistů Ivan Basso se údajně dohodl na angažmá v americké stáji Discovery Channel. I když byl zbaven obvinění z dopingu, rozešel se vítěz letošního Gira d'Italia nedávno s dánským týmem CSC a hledal si nový. Podle listu Gazzetta dello Sport jej našel v Discovery Channel, kde má slíbenou smlouvu na tři sezóny s ročním platem 1,5 miliónu eur.

Článek

Americkou stáj po sezóně opustilo hned jedenáct jezdců s výjimkou Pavla Padrnose a tým začíná kompletně novou éru po odchodu sedminásobného vítěze Tour de France Lance Armstronga. Osmadvacetiletý Basso má odletět do USA za necelý měsíc a 3. prosince se poprvé setkat v texaském Austinu s novými kolegy. Jeho cílem je nejen zopakovat triumf na květnovém Giru, ale pokusit se vyhrát o dva měsíce později i slavnou Tour.

O tu letos přišel kvůli podezření, že se zapletl do dopingového skandálu ve Španělsku. Italská cyklistická federace ale svou hvězdu kvůli nedostatku důkazů obvinění z podvádění zbavila a Basso se tak nemusí bát ve své vlasti žádných následků.

Jeho bývalý zaměstnavatel v CSC Bjärne Riis se v minulých dnech nechal slyšet, že za Bassa nebude hledat nového lídra týmu a vsadí na Carlose Sastreho. "Už nehodlám za závodníky utrácet víc peněz, než které jsme doteď vynaložili," řekl Riis. Jednatřicetiletý Španěl Sastre letos skončil na Tour čtvrtý, po očekávané diskvalifikaci Floyda Landise by se měl posunout na medailové příčky.

Reklama