Hlavní obsah

Bouhanni vyhrál etapu na Vueltě, celkově dál vede Molard

Francouzský cyklista Nacer Bouhanni vyhrál sprint početné skupiny uprchlíků v šesté etapě Vuelty a připsal si třetí vítězství ve španělském závodu Grand Tour v kariéře. V závěru rovinaté a větrné trasy předčil Dannyho van Poppela z Nizozemska a Itala Eliu Vivianiho, který útočil na druhý dílčí úspěch v letošním ročníku.

Foto: Sport.cz

Rudy Molard

Článek

Červený dres lídra uhájil Bouhanniho krajan Rudy Molard, jenž dojel v čelní skupině na 20. místě. Dál vede o 41 sekund před Polákem Michalem Kwiatkowskim, kterého z vedoucí pozice sesadil ve středu. Třetí je Němec Emanuel Buchmann.

Pokus o únik Richieho Porteho s dalšími dvěma cyklisty skončil zhruba 30 km před cílem a zdálo se, že etapa vyvrcholí hromadným spurtem. Peloton pak ale na několik skupin rozdělil hromadný pád, když se někteří jezdci nevyhnuli ostrůvku uprostřed silnice. V čelním balíku dojeli i všichni hlavní favorité na titul.

"Ve finále to dneska bylo hodně tvrdé a opravdu rychlé. Ale věděl jsem, co mám dělat. Šel jsem z vláčku do vláčku, od kola za kolo. Byl jsem odhodlaný vyhrát po tom, co se stalo včera. Ty falešné informace mě dost naštvaly," řekl Bouhanni s odkazem na zprávu španělských médií, že se ve středu pohádal se sportovním šéfem svého týmu Cofidis kvůli inkasované časové penalizaci za nedovolenou podporu na trati a Jeana Luca Jonronda při hádce udeřil.

Jediný český cyklista na startu Jan Hirt přijel v jedné z dalších skupin se ztrátou přes pět a půl minuty na vítěze na 167. místě. Celkově jeho manko narostlo na 141. příčce na 44:19 minuty.

Cyklistický etapový závod Vuelta - 6. etapa (Huércal-Overa - San Javier, 153 km):
1. Bouhanni (Fr./Cofidis) 3:58:35
2. Van Poppel (Niz./LottoNL-Jumbo)
3. Viviani (It./Quick-Step Floors)
4. Consonni (It./SAE Team Emirates)
5. Trentin (It./Mitchelton-Scott)
6. García (Šp./Bahrajn-Merida)
7. Fraile (Šp./Astana)
8. López (Kol./Astana)
9. Sagan (SR/Bora-hansgrohe)
10. Mörköv (Dán./Quick-Step Floors) všichni stejný čas
...
167. Hirt (ČR/Astana) -5:36
Průběžné pořadí:
1. Molard (Fr./Groupama-FDJ) 22:26:15
2. Kwiatkowski (Pol./Sky) -41
3. Buchmann (Něm./Bora-hansgrohe) -48
4. S. Yates (Brit./Mitchelton-Scott) -51
5. Valverde (Šp./Movistar) -53
6. I. Izagirre (Šp./Bahrajn-Merida) -1:11
7. Gallopin (Fr./AG2R La Mondiale)
8. Quintana (Kol./Movistar) oba -1:14
9. Kruijswijk (Niz./LottoNL-Jumbo) -1:18
10. Mas (Šp./Quick-Step Floors) -1:23
...
141. Hirt -44:19

Reklama