Hlavní obsah

Víc než jen vítězství! Bojoval jsem za naše mrtvé dítě, říkal se slzami v očích kanadský cyklista

Praha
Aktualizováno

Bylo to pro něj vítězství, na které nikdy nezapomene. A zdaleka ne proto, že vyhrál těžkou etapu na slavné Vueltě. Kanadský cyklista Michael Woods totiž bojoval i za svoji rodinu. "Před dvěma měsíci se nám s manželkou narodilo mrtvé dítě," říkal se slzami v očích jednatřicetiletý šampión.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Michael Woods ovládl na Vueltě těžkou 17. etapuVideo: sntv

 
Článek

Nesmírně těžká etapa čekala cyklisty na slavné Vueltě. Extrémní trať plná náročných stoupání vyvrcholila brutálním kopcem v samotném závěru 157 kilometrů dlouhé etapy. V něm kraloval rodák z Toronta, který měl ze skupiny uprchlíků nejvíce sil a mohl se radovat ze životní výhry.

Premiérové vítězství bojovného Kanaďana mělo velmi emotivní podtext. "Před dvěma měsíci se nám s manželkou narodilo mrtvé dítě, přišli jsme o malého chlapce, jmenoval se Hunter. Celé stoupání jsem na něj myslel a strašně jsem pro něj chtěl vyhrát, a to se povedlo," říkal cyklista.

K životnímu úspěchu mu pomáhal i Juanma Garate, sportovní manažer týmu Education First Drapac, za který Woods jezdí. V posledních kilometrech mě povzbuzoval a volal na mě, abych to udělal pro svou rodinu," líčil dramatické okamžiky Kanaďan.

Na druhém místě dojel s pětisekundovou ztrátou Belgičan Dylan Teuns, třetí byl Španěl David De la Cruz. Lídrem zůstává Simon Yates, druhý Valverde na něj v celkovém pořadí ztrácí 25 sekund.

Ve čtvrtek čeká cyklisty rovina z Eja de los Caballeros do Lleidy, poté následují dvě etapy s dojezdy do kopce a nedělní finále v Madridu.

Reklama