Hlavní obsah

Froome začne cyklistickou sezonu nezvykle v Kolumbii

Londýn

Čtyřnásobný vítěz Tour de France Chris Froome začne cyklistickou sezonu nezvykle v Kolumbii. Zatímco v posledních letech volil na rozjezd závody v Evropě, případně v Austrálii, v únoru se představí na novém etapovém měření sil s názvem Colombia Oro y Paz. Letošní premiérový ročník vyhrál Froomeův kolega z týmu Sky Egan Bernal.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Chris Froome (vlevo) a Geraint Thomas při nedávném představení trasy Tour de France 2019.

Článek

Třiatřicetiletý Froome loni zahájil sezonu v únoru na Ruta del Sol ve Španělsku, i když v té době byl vyšetřován kvůli možnému porušení dopingových pravidel na Vueltě. Trest nakonec nedostal.

Jeho letošním největším úspěchem byl triumf na Giru d'Italia, na Tour už nestačil a skončil celkově třetí. Právě na Tour de France se letos znovu zaměří a případným pátým vítězstvím by vyrovnal rekord.

Únorový start v Kolumbii Froome potvrdil pořadatelům osobně během cyklistické akce, kterou pořádal kolumbijský jezdec Rigoberto Urán, dnes plány oznámil i fanouškům. "Pojedu Kolem Kolumbie, tam začnu sezonu 2019. Děkuji tamní federaci za pozvání," vzkázal ve videu. Závod odstartuje 12. února.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články