Hlavní obsah

I s bývalým fotbalistou chce Bakalův tým udržet pozici na vrcholu

Praha

Prožili famózní rok! Sedmdesát tři vítězství během dvanácti měsíců představuje absolutní rekord. Fenomenální sbírku triumfů dokázali jezdci týmu Quick Step Floors nashromáždit, přestože část roku žili v nejistotě. Manažer nejlepšího týmu v seriálu silničních cyklistických závodů Patrik Lefevere musel hledat nového titulárního sponzora. I skvělá bilance jeho svěřenců mu roli usnadnila.

Foto: Quick Step Floors

Zdeněk Štybar při jednom ze závodů v sezóně 2018.

Článek
Fotogalerie

„Jsem hrdý, že více jak polovina jezdců našeho týmu byla v letošním roce na seznamu vítězů některého ze závodů," prohlásil Lefevere, jehož svěřenci získali přes třináct tisíc bodů v hodnocení UCI World Tour a poprvé v historii ovládli týmovou klasifikaci.

„Všichni cyklisté naší stáje i spolupracovníci odvedli tvrdou práci, projevili touhu vyhrávat a společně dovedli tým na vrchol našeho sportu. S novými posilami a sponzory se jistě můžeme těšit na další nezapomenutelná vítězství," prohlásil Zdeněk Bakala, který tým podporuje již od roku 2011.

Novými tvářemi ve formaci, jejíž dres oblékají i Zdeněk Štybar a Petr Vakoč, budou Klaas Lodewyck a Remco Evenepoel. Zatímco první příchází na pozici sportovního ředitele, od druhého se v budoucnosti očekávají velké výsledky. Osmnáctiletý mladík začínal s fotbalem, prošel akademiemi Anderlechtu a PSV Eindhoven, oblékal reprezentační dres fotbalových výběrů Belgie do patnácti a šestnácti let, ale v minulém roce začal naplno s cyklistikou a letos získal nejprve se stal v Innsbrucku mistrem světa mezi juniory!

Belgická formace i na základě skvělých výsledků získala nového partnera a v nadcházející sezóně ponese název Deceuninck Quick Step. „Tým je v nejlepší kondici. Naštěstí se i Petr Vakoč po vážné nehodě rychle zotavuje," říkal nadšeně Bakala.

„Nedopustíme, aby skvělý letošní rok visel nad našimi hlavami jako fantom i v roce nadcházejícím. Jestliže nás někdo bude porovnávat na základě výsledků sezóny 2018, prostě nebudeme poslouchat. Dál se budeme držet naší strategie snažit se být nejlepší. Chceme zůstat na vrcholu. Vždy je přeci prostor pro zlepšení," usmíval se Lefevere v rozhovoru pro cyclingnews.com.

Reklama