Hlavní obsah

Štybar zajistil dvacátý triumf pro Vlčí smečku! Životni sezona, přijde teď výhra na Monumentu?

Praha

Extáze radosti! Český cyklista Zdeněk Štybar z týmu Deceuninck Quick Step ovládl v pátek belgickou klasiku E3 Harelbeke. Třiatřicetiletý borec prožívá parádní jaro. Nejprve vyhrál poslední etapu závodu Kolem Algarve, pak dominoval belgické klasice Omloop Het Nieuwsblad. Přitom v předešlých třech letech o vítězství na mezinárodní scéně usiloval marně a často jen sledoval úspěchy kolegů z Vlčí smečky, jak si říká belgický tým. Teď se ale karta obrátila. Štybar prožívá životní sezonu. V pátek zajistil pro Wolfpack dvacátý letošní triumf.

Foto: Deceuninck Quick-Step/Tim De Waele/Getty Images

Český cyklista Zdeněk Štybar projíždí ve vítězné euforii cílem závodu E3 Harelbeke.

Článek
Fotogalerie

Po triumfu druhý březnový den v Omloop Het Nieuwsblad jste v pátek ovládl klasiku E3 Harelbeke. Co pro vás triumfy ve dvou belgických klasikách znamenají?

Jsem neuvěřitelně šťastný! Vyhrát Harelbeke po Omloopu je úžasné. Ale nikdy bych na tyhle skvělé výhry nedosáhl bez fantastického týmu. Máme neuvěřitelně skvělou skupinu, všichni naši jezdci mohou vyhrát závod. I klasiku v Harelbeke jsme zvládli takticky skvěle. Měli jsme zástupce v každé ze skupin.

Jak velkou roli ve vašem vítězství v Harelbeke hrál týmový parťák Bob Jungels, který byl šedesát kilometrů v úniku a s vaší skupinou jste jej dojeli až sedm kilometrů před cílem?

Bob mi ohromně pomohl. Bez něj bych nikdy nemohl vyhrát. Patří mu obrovské poděkování. Neuvěřitelným způsobem tlačil do pedálů a dostal peloton pod tlak. Když byl na čele závodu, šlo pro mě o ideální situaci. Celý závod jsem se snažil držet v dobrých pozicích. A nemusel mezi pronásledovateli příliš pracovat. Pokrýval jsem útoky, ale současně jsem šetřil energii.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

The prince of #E3BinckBankClassic 👑 @stybarzdenek #TheWolfpack

Příspěvek sdílený Deceuninck - Quick-Step Team (@deceuninck_quickstepteam),Bře 29, 2019 v 9:48 PDT

Když jste společně s Van Aertem, Van Avermaetem a Bettiolem dojeli Jungelse, k týmovému parťákovi jste se stáhnul a něco jste řešili. Co jste domlouvali?

Zeptal jsem se Boba, jak se cítí a řekl mu, že pokud mu v nádrži ještě zůstalo palivo, tak by měl zkusit znovu zaútočit. Najel do čela a donutil ostatní tlačit do pedálů.

Dvakrát jste zkusil závod v závěru rozhodnout únikem ze skupiny, ale nejprve vás dostihl Van Aert a podruhé Bettioli. Jaký byl váš plán?

Doufal jsem, že ostatní setřesu. Měl jsem v nohách dostatek energie. Nakonec se ale rozhodovalo ve sprintu. Jel jsem za Van Avermaetem, měl jsem skvělou pozici a zůstalo mi dost sil. Jsem šťastný za celý tým, který jede na vlně.

Na vítězství na mezinárodní úrovni jste čekal do letošního roku od března 2016. V jakém rozpoložení jste nyní?

Cítím se skvěle. Mám velmi dobrou formu. Těším se na další závody, zejména na Flandry příští neděli.

Reklama