Hlavní obsah

Dvacetiletý Pogačar je nejmladším vítězem Kolem Kalifornie

Pasadena

Slovinský cyklista Tadej Pogačar se stal ve dvaceti letech nejmladším vítězem závodu WorldTour Kolem Kalifornie. Do čela se jezdec týmu SAE Team Emirates dostal po páteční předposlední etapě s dojezdem na Mt. Baldy a na trase do Pasadeny o den později náskok 16 sekund uhájil.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Slovinec Tadej Pogačar slaví celkový triumf v etapovém závodě Kolem Kalifornie.

Článek

"Vyhrát tady byl můj hlavní cíl pro tento rok. Věděl jsem, že jsem připravený, i tak mě to ale překvapilo," přiznal Pogačar. V závěrečné etapě si pohlídal dojezd v hlavním balíku favoritů. Ten dorazil pět vteřin po čelní skupině, v níž Nizozemec Caes Bol přespurtoval trojnásobného mistra světa Petera Sagana. Slovenský rekordman závodu dominoval v Kalifornii v prvním dnu a zůstal na 17 etapových prvenstvích.

Pogačar se dočkal dalšího velkého úspěchu po únorovém triumfu v závodu Kolem Algarve. V konečném pořadí předčil o čtvrt minuty dalšího mladíka, o rok staršího Kolumbijce Sergia Higuitu. Třetí byl Dán Kasper Asgreen, kolega Zdeňka Štybara z Quick-Stepu. Český jezdec skončil celkově na 53. místě se ztrátou 39 minut.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články