Hlavní obsah

Kessiakoff obhájil na Pražských schodech triumf

PRAHA

Švédský biker Fredrik Kessiakoff vyhrál ve středu podruhé v kariéře závod na horských kolech Pražské schody a na atraktivní trati v centru metropole zopakoval loňské prvenství. „Ale byla to dřina, stejně jako před rokem,“ přiznal Kessiakoff, který zavelel k rozhodujícímu nástupu v posledním kole, kdy se utrhl od Švýcara Vogela. „Tenhle závod je opravdu nádherný. Krásné místo, skvělí diváci,“ pochvaloval si atmosféru vítěz.

Článek

Smutnou rozlučku v závodě s divácky atraktivním sjezdem zámeckých schodů zažil olympijský vítěz cross country ze Sydney Francouz Miguel Martinez. Zhruba po 45 minutách klání mu praskl řetěz a do cíle na Hradčanském náměstí došel pěšky.

„Stalo se tom zrovna v tom nejtěžším stoupání,“ přiznal Martinez, který již vloni ukončil aktivní kariéru. Nyní pracuje jako testovací jezdec pro výrobce kol, firmu Look. „I když už nezávodím, tak tady příště pojedu zase a všechny je rozsekám,“ říkal s úsměvem jeden z nejlepších světových bikerů posledního desetiletí. „Jsem sice Francouz, ale taky už trošku Pražák. Mám tady spoustu přátel a vždycky se sem rád vrátím,“ dodal Martinez, jenž v Praze startoval už podesáté.

Nejlepší z Čechů byl třetí Kristián Hynek, jezdec týmu Česká spořitelna MTB. „Jelo se vražedné tempo hned od začátku. Poslední dvě kola jsem soupeřům poodjel a snažil jsem se udržet třetí místo. Na ty dva vpředu jsem neměl. Kessiakof a Vogel jsou přece jen trošku lepší závodníci než já. Ale i tak jsem moc spokojený, je to můj nejlepší výsledek na tomhle závodě,“ řekl Hynek.

Výsledky:
1. Kessiakoff (Švéd.) 1:01:58, 2. Vogel (Švýc.) -24, 3. Hynek (ČS MTB) -44, 4. Boudný (Kellys Opportunity) -46, 5. Ježek (Spinning MB) -51, 6. Vokrouhlík (Michelin) -58.

Reklama