Hlavní obsah

Bikerka Huříková má fanklub, ale v Itálii

PRAHA

Nejlepší současná česká bikerka, ale i úspěšná cyklistka na silnici Tereza Huříková má svůj nový fanklub. Ten však paradoxně nevznikl v České republice, ale v Itálii, tedy v zemi, ve které reprezentantka týmu Česká spořitelna MTB závodí nejraději a kde získala dva juniorské tituly mistryně světa.

Foto: mtbs.cz/Jan Němec

Tereza Huříková

Článek

Na jihu Evropy byla i minulý týden a po závodě ve Val di Sole se osobně zúčastnila oslavy zrození fanklubu, který založili členové cyklistického týmu Hard Rock.

"Italský tým mě uvítal po závodě na terase svého hotelu s lahví šampaňského a překvapením pro mě," vyprávěla Huříková. Při křtu obdržela dort se želvou, která zdobí internetové stránky české závodnice i její kolo Superior. Parta přátelských Italů jí prý dodává při závodech potřebné střípky sil v těžkých stoupáních a sleduje její úsilí už od mistrovství světa v Livignu 2005. "A teď se rozhodli založit klub," uvedla Huříková.

Cyklistka neskrývá překvapení, že se vryla Italům do srdcí. "Umíte si něco takového představit u nás v Čechách? Že by Češi fandili víc italskému fotbalovému týmu než našim? A přitom s Italy je to stejné a platí to i pro cyklistiku," divila se Huříková. "Je to pro mne obrovská čest a neuvěřitelný zážitek," dodala česká závodnice.

Reklama