Hlavní obsah

Pětinásobný vítěz Tour Indurain pojede bikerský závod v Maroku

Jeden z nejlepších silničních cyklistů historie Miguel Indurain ozdobí svou účastí etapový závod horských kol Garmin Titan Desert, který se pojede v dubnu v Maroku. Pětinásobný vítěz Tour de France, který v červenci oslavil pětapadesátiny, bude startovat v barvách španělského týmu KH-7.

Foto: Profimedia.cz

Jeden z nejlepších silničních cyklistů historie Miguel Indurain ozdobí svou účastí etapový závod horských kol Garmin Titan Desert. Na snímku se slovinským závodníkem Rogličem během slavné Vuelty.

Článek

Týmu šéfuje jeho bývalý parťák ze stáje Reynolds (nyní Movistar) Melcior Mauri, vítěz Vuelty 1991. "Pohrával jsem si s tou myšlenkou už hodně dlouho. Teď cítím, že nadešel ten správný čas na nové věci," řekl Indurain.

Během šestidenního závodu čeká jezdce přes 600 kilometrů. "Vyzkouším si to a pokusím se závod nejen dokončit, ale také si ho užít. I když to vnímám jako další závod, tentokrát bude hlavním cílem dojet do cíle," připustil Indurain, který ukončil kariéru v roce 1997.

Indurain je prvním jezdcem, který vyhrál Tour de France pětkrát po sobě. Poté, co byl kvůli dopingu zbaven sedmi prvenství v letech 1999 až 2005 Američan Lance Armstrong, je také jediným, komu se to podařilo. Pět triumfů mají na kontě i Francouzi Jacques Anquetil a Bernard Hinault či Belgičan Eddy Merckx.

Nejlepší španělský cyklista všech dob vyhrál v letech 1992 a 1993 také Giro d'Italia. Na Vueltě byl nejlépe druhý (1991). Na olympijských hrách v Atlantě 1996 triumfoval v časovce, souboj s chronometrem opanoval také na mistrovství světa v roce 1995. Ze silničního závodu s hromadným startem na MS má ve sbírce dvě stříbra a bronz.

Reklama