Hlavní obsah

Nevzdává se! Cyklista podruhé bojuje s leukémií a na novou sezonu trénuje v nemocnici

Madrid/Praha

Španělský cyklista Juan Francisco Fernández čelí těžké životní situaci. Lékaři mu už podruhé diagnostikovali leukémii. Závodník se ale nevzdává, bojuje a nehodlá se vzdát ani příprav na nadcházející sezonu. Do nemocnice si nechal nainstalovat trenažér a pilně trénuje na další sezonu.

Foto: Sport.cz

Cyklista Juan Francisco Fernández trénuje u nemocničního lůžka

Článek

Mladík závodící za madridský Esteve-Chozas Team se jednou se zákeřnou nemocí již vypořádal. Nejhorší obavy se ale potvrdily a rakovina krevních buněk se mu vrátila. Nepřízeň osudu ho ale nezlomila a Fernández chystá svůj druhý návrat do cyklistického sedla.

Od svého týmu si nechal nainstalovat do nemocničního pokoje ergometr hned vedle svého lůžka. Podstupující chemoterapii a napojen na hadičkách tak válčí s leukémií způsobem, který mu je nejbližší.

„Cyklisté vynikají svou výjimečnou vůlí a sebeobětováním na kole. Náš Juan Francisco Fernández znovu ukazuje, že to platí i o něm. Stále bojujeme a vítězíme. Jsi pro mnoho lidí příkladem," napsal na Twitter k videu s hrdým závodníkem jeho tým.

Mladému jezdci diagnostikovali leukémii poprvé před dvěma roky. Po léčbě a transplantaci kostní dřeně se vyléčil a začal znovu závodit. Za svůj příkladný přístup si vysloužil chválu od cyklistických es včetně Alberta Contadora a Alejandra Valverdeho.

Podle španělského serveru Deportes Cuatro závodník nedávno podepsal se svým týmem novou smlouvu pro ročník 2020.

Reklama