Hlavní obsah

Po 35 cyklokrosových výhrách ztratil Van der Poel neporazitelnost

Ronse

Po 408 dnech a 35 vítězstvích skončila neporazitelnost nizozemské hvězdy Mathieua van der Poela v cyklokrosových závodech. Úřadující mistr světa našel v sobotu v belgickém Ronse dokonce dva přemožitele, když nestačil na domácí dvojici Toon Aerts a Eli Iserbyt. Hned v neděli se Van der Poel v Overijse na vítěznou vlnu vrátil a připsal si jubilejní desáté prvenství v této cyklokrosové sezoně.

Foto: Sport.cz

Nizozemec Mathieu van der Poel - ilustrační foto.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Nizozemec, který se letos výrazně prosazoval i na silnici a v závodech horských kol, v sobotu v Ronse dojel do cíle s více než dvouminutovou ztrátou na Aertse. Ten vyhrál závod seriálu DVV Trophy s velkým náskokem půldruhé minuty před Iserbytem.

"Neměl jsem na to. Vždycky jedu na vítězství, ale pokaždé vyhrát nemůžu. Toon Aerts byl tentokrát moc silný. Na těchhle tratích mu to vždycky jde," uvedl Van der Poel, který dorazil do Ronse po dvoutýdenním soustředění ve Španělsku, kde trénoval na silniční sezonu. "Nebylo to nejhorší. Už jsem se po kempu cítil hůře, ale taky lépe," konstatoval nizozemský jezdec, který na podzim ovládl i mistrovství Evropy či závody Světového poháru v Táboře a Koksijde.

V neděli v Overijse, kde cyklokrosařům zkomplikoval život volně pobíhající pes, Aertsovi porážku oplatil. Belgičan dojel až čtvrtý se ztrátou 1:10 minuty. Van der Poel zvítězil o 14 sekund před Britem Thomasem Pidcockem.

Reklama

Související témata: