Hlavní obsah

V revíru loupežníka Rumcajse chce počtvrté zlato. Spraví si Boroš chuť?

Počtvrté získat titul tuzemského cyklokrosového krále! Tak zní plán úřadujícího českého mistra Michaela Boroše před nedělním domácím šampionátem, který se pojede poprvé v historii v Jičíně.

Foto: Profimedia.cz

Michael Boroš při Světovém poháru cyklokrosařů v Táboře.

Článek

„Sezona se mi nevydařila úplně podle představ. Někdy přijde slabší rok. Prostě nejsme roboti, ale jenom lidi," ohlíží se Boroš za předešlými závodními vystoupeními. Zatímco na domácí scéně patřil mezi nejlepší, což potvrdil triumfem v celkovém pořadí Toi Toi Cupu, na mezinárodní scéně za nejlepšími zaostával.

„Přitom jsem trénoval více než při předešlém angažmá v Belgii," připomíná Boroš, že se před sezonou vrátil do týmu ČEZ Tábor. „Problém je, že ve světě je prostě mnoho ohromně vyrovnaných lidí. Jak člověk udělá jednu chybu, ztratí třeba deset pozic. Navíc nemám vyjeté body a startuji ze čtvrté řady, což je velký problém," krčí rameny Boroš.

Získat čtvrtý titul je ohromná výzva, říká Boroš

Snažil se maximálně vyladit formu k domácímu šampionátu, aby si spravil chuť. „Získat počtvrté v kariéře titul je ohromný výzva. A pevně doufám, že to vyjde. Pracoval jsem dlouho, aby forma přišla v pravý čas. Snad všechno klapne," doufá Boroš, jehož nijak netrápí fakt, že se pojede na zcela neznámém okruhu.

„Nevidím v tom problém. Ráno si okruh jednou projedu a hotovo. Stejně tak mi nevadí dopolední startu. Prostě se nasnídám a půjdu se porvat o zlato," vyhlíží Boroš bitvu, která v městě pohádkového loupežníka Rumcajse v lesoparku Čeřovka odstartuje pro muže netradičně hodinu před polednem. Ženy na trať vyrazí dokonce už v 9.45 hodin.

Reklama

Související témata: