Hlavní obsah

I druhý závod ČP cyklokrosařů vyhrál Štybar před Mlynářem

PLZEŇ

Po pátečním triumfu v Lounech vyhrál cyklokrosař Zdeněk Štybar i dnešní druhý závod Českého poháru. Dvojnásobný mistr světa kategorie do 23 let zvítězil na 2600 metrů dlouhém okruhu v Plzni opět před Zdeňkem Mlynářem, který projel cílem o 31 sekund později, třetí skončil Radomír Šimůnek.

Článek

Zatímco v Lounech jezdci závodili na rozbahněné trati, dnes absolvovali 11 okruhů plných technických pasáží s prudkými výjezdy. Po startu vyrazil nejrychleji Ondřej Bambula, ale těsně za ním se vytvořila skupina se všemi favority. Z předních jezdců chyběl pouze Petr Dlask, který nebyl zcela zdráv a závod vynechal.

Na konci druhého kola soupeři Bambulu dojeli a vytvořila se osmičlenná vedoucí skupina. Rozhodující moment přišel v polovině závodu; po třiceti minutách jízdy zaútočil Štybar a získal desetisekundový náskok. Za ním se drželi Bína, Ausbuher, Šimůnek, Mlynář a Lukáš Klouček. Štybar při absenci Dlaska opět ukázal, že bude na domácích tratích těžko k poražení, a neustále svůj náskok zvyšoval až do cíle.

Za suverénním Štybarem setřásl soupeře i vítěz loňského seriálu Mlynář, ale o třetí místo se bojovalo až do konce. V posledních desítkách metrů měl nejvíce sil Šimůnek, který porazil o jedinou sekundu Lukáše Kloučka, těsně za nimi projel cílem Ausbuher.

Výsledky závodu Českého poháru:
1. Štybar (Fidea) 56:27, 2. Mlynář (Max Cursor) -31, 3. Šimůnek (Palmans Collstrop) -53, 4. L. Klouček (Selle Italia) -54, 5. Ausbuher (Podbořany) -55, 6. Bína (Top Ten Factor) -1:02, 7. Metlička -1:03, 8. Glajza (oba SR) -1:29, 9. Sickmüller -1:31, 10. Birkenfeld (oba Něm.) -1:37.
Průběžné pořadí ČP (po dvou závodech):
1. Štybar 120 b., 2. Mlynář 100, 3. Birkenfeld 67, 4. Metlička 63, 5. L. Klouček 59.

Reklama