Hlavní obsah

Cyklistické jarní klasiky by se měly jet v Itálii beze změny

Tři tradiční jarní cyklistické závody v Itálii by se měly navzdory šíření nákazy koronaviru v zemi uskutečnit beze změny. Pořadatelská společnost RCS Sport o tom v rozeslaném e-mailu ujistila jednotlivé stáje. Program zahájí sobotní klasika Strade Bianche, následovat budou etapové Tirreno-Adriatico a monument Milán-San Remo.

Foto: Deceuninck Quick-Step/Tim De Waele/Getty Images

Český cyklista Zdeněk Štybar.

Článek

Strade Bianche se pojede 7. března v Toskánsku, které nepatří mezi nejvíce postižené italské regiony a úřady zde evidují jen několik izolovaných případů. Etapy Tirrena-Adriatica naplánované od neděle 8. března do 15. března povedou z Toskánska na pobřeží Jaderského moře.

Závod Milán-San Remo je na programu 21. března a pořadatelé věří, že úřady do té doby zmírní bezpečnostní opatření nařízená v regionu. Ta momentálně platí v nejhůře zasažené Lombardii, Benátsku, Emilii-Romagně, Savoně, Pesaru a Urbinu, kde se mohou například zápasy fotbalové ligy hrát jedině bez diváků a fanoušci nesmějí cestovat na venkovní duely.

Týmy zatím zvažují, zda do Itálie pocestují, případně v jakém složení. Hrozí totiž, že v případě zhoršení bezpečnostní situace zůstanou po návštěvě regionu 14 dní v karanténě.

Reklama

Související témata: