Hlavní obsah

Cyklisté nepojedou ani Amstel, v Belgii se nezávodí do konce dubna

Brusel

Kvůli epidemii koronaviru se 12. dubna nepojede nejvýznamnější cyklistický závod v Nizozemsku Amstel Gold Race. Až do konce dubna byly odvolány všechny závody v sousední Belgii, která tak po monumentech Kolem Flander a Lutych-Bastogne-Lutych přišla například o další klasiku Brabantský šíp.

Foto: Sport.cz

Caleb Ewan na Tour Down Under.

Článek

"Bezpečnost a zdraví jezdců, našich návštěvníků a všech, kteří pracují na Amstel Gold Race, je pro nás to nejdůležitější," uvedl ředitel závodu Leo van Vliet po odvolání 55. ročníku náročné klasiky v Ardenách, kterou v roce 2013 vyhrál Roman Kreuziger.

Zrušení Amstel Gold Race přišlo den poté, co byly na neurčito odloženy tři dubnové monumenty Kolem Flander, Paříž-Roubaix a Lutych-Bastogne-Lutych. Belgická cyklistická federace dnes navíc oznámila, že kvůli rozšíření nemoci COVID-19 se v zemi nepojedou žádné závody minimálně do 30. dubna. Z programu tak vypadl i Brabantský šíp, na němž v roce 2016 triumfoval Petr Vakoč.

Již dříve byly kvůli koronaviru zrušeny tradiční italské závody Milán-Sanremo, Strade Bianche či Tirreno-Adriatico. Přeloženo bylo Giro d'Italia. Odvolány byly například také závody Kolem Katalánska a Kolem Romandie.

Ve zkrácené podobě se minulý týden odjel závod Paříž-Nice, poté mezinárodní unie UCI přerušila sezonu minimálně do 3. dubna.

Reklama

Související témata: