Hlavní obsah

Světový pohár bikerů v Novém Městě na Moravě se v květnu nepojede

Aktualizováno

Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě se kvůli pandemii koronaviru v termínu 22. až 24. května nepojede. Mezinárodní cyklistická unie (UCI) a organizátoři dnes oznámili, že závody na Vysočině byly odloženy na později.

Foto: Michal Červený

Jaroslav Kulhavý na trase českého šampionátu.

Článek

"S lítostí, ale hlavně s pokorou ohlašujeme, že letošní 'svěťák' se v původním plánovaném termínu neuskuteční. Aktuálně čekáme na další vývoj situace a hledáme případný vhodný podzimní termín," uvedli na facebooku organizátoři novoměstské akce, jež byla již osmkrát vyhlášena nejlepším závodem v cross country ve Světovém poháru.

Cyklistická unie dnes zároveň oznámila, že bez náhrady byl zrušen závod SP ve sjezdu ve skotském Fort Williamu 6. a 7. června. Již dříve byly odvolány závody sjezdařů v portugalské Louse v březnu i v Mariboru a na chorvatském ostrově Lošinj v květnu.

Foto: Michal Červený

Jaroslav Kulhavý

V Novém Městě se měli poprvé v sezoně představit jezdci v olympijském cross country, kteří už kvůli pandemii přišli mimo jiné o populární etapový závod dvojic Cape Epic v JAR.

"Ve světle současné situace UCI plně podporuje přístup, že konání akcí by představovalo zdravotní riziko pro všechny zúčastněné včetně jezdců a fanoušků a mohlo by přispět k rozšíření COVID-19," uvedla cyklistická unie. "Nové datum závodu v Novém Městě ohlásíme po konzultaci s organizačním výborem v odpovídajícím čase."

Prvním nezrušeným SP horských kol je v kalendáři závod ve Vallnordu v Andoře 19. až 21. června.

Reklama

Související témata: