Hlavní obsah

Silniční šampion Van Avermaet si na horském kole zranil koleno

Brusel

Výměna silničního kola za horské se olympijskému vítězi Gregu Van Avermaetovi nevyplatila. Protože v Belgii nejsou striktní zákazy vycházení kvůli koronaviru, chtěl si přípravu zpestřit jízdou na biku, ale výsledkem byly problémy s kolenem.

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

"Asi to bylo špatným posedem," přiznal pro deník De Morgen. Jízdou na kole venku si může udržovat dobrou kondici i mysl v době pandemie, na rozdíl od kolegů ve Francii nebo Španělsku, horské kolo ale profesionálovi ze stáje CCC neprospělo.

"Zranění je důsledkem přetížené šlachy nad kolenem. Tak to mám někdy v zimě, když dělám hodně věcí, na které nejsem tolik zvyklý. V sezoně s běžnými závody jsem v pohodě," řekl vítěz virtuálního závodu na trenažéru Kolem Flander před dvěma týdny.

Koleno nechá Van Avermaet minimálně týden v klidu. Za lékaři nepůjde, obává se případné nákazy koronavirem. "Mám z toho trochu strach a chci omezit kontakt s lidmi," vysvětlil olympijský šampion z Ria de Janeiro. S rekonvalescencí spěchat nemusí, do července je sezona kvůli pandemii zastavena.

Reklama