Hlavní obsah

Třetí velké vítězství mi změní život, tvrdí Contador

MADRID

Španělský cyklista Alberto Contador letos zažívá výjimečný rok. Díky prvenství na Giro d'Italia a Vueltě se stal teprve pátým cyklistou, který má ve své sbírce trofeje ze všech tří největších podniků. Od jeho vítězství na Tour de France přitom uplynulo teprve 14 měsíců.

Článek

"Tato sezóna mi navždy změní život," prohlásil pětadvacetiletý jezdec stáje Astana. "Snažím se nemyslet příliš na to, čeho jsem dosáhl. Teď se ze mě stal cyklista, kterého budou chtít všichni a všude porazit. Ale toho se tolik nebojím, nejsem posedlý úspěchem," vysvětlil.

Ze tří etapových závodů si cenní výhry na tom nejtěžším, Tour de France. "Loňské prvenství mělo největší vliv na můj život. Nejvíc jsem ale trpěl při Giru, ty kopce jsou nejtěžší na světě. Zase tam mají ale perfektní fanoušky. Na Vueltě jsem už věděl, co mě čeká, byl to takový návrat domů," srovnával prestižní závody Contador.

Španělská silniční cyklistika zažívá neuvěřitelný rok nejen díky Contadorovi. Tour letos vyhrál Carlos Sastre, olympijský závod s hromadným startem zase Samuel Sánchez. "Není to nic speciálního, prostě se objevila výjimečná generace jezdců," dodal nejúspěšnější cyklista současnosti.

Reklama

Související témata: