Hlavní obsah

Cyklista Frank Schleck byl na neurčito vyřazen z týmu CSC

KODAŇ

Šestý muž letošní Tour de France Frank Schleck byl na neurčito vyřazen z týmu CSC Saxo bank. Vedení dánské stáje staršího ze známých lucemburských bratrů potrestalo za to, že v březnu 2006 poslal peníze nechvalně proslulému španělskému lékaři Eufemianu Fuentesovi. Ten čelil trestnímu stíhání kvůli poskytování dopingu cyklistům a jiným sportovcům.

Článek

Schleck přiznal, že na Fuentesův účet ve švýcarské bance poslal 6991 eur, ale popřel jakýkoliv osobní kontakt s kontroverzním lékařem i užívání zakázaných látek. Platil prý pouze za trenérské rady a lituje, že s těmito lidmi přišel do styku.

Osmadvacetiletý cyklista, který na Tour strávil dva dny ve žlutém trikotu vedoucího jezdce, navzdory své obhajobě nesmí až do odvolání závodit. "Jeho chování bylo nezodpovědné vůči týmu i jemu samému," řekl šéf stáje Bjärne Riis s tím, že Schleck zůstane suspendován až do vyšetření celé záležitosti.

Schleck je ochoten pro očištění svého jména poskytnout vzorky DNA, s jejichž pomocí by bylo možné potvrdit, že v podezřelé Fuentesově laboratoři v Madridu nejsou uloženy vzorky jeho krve.

Tým poskytl Lucemburské antidopingové agentuře údaje o bankovních účtech a Schleckově krvi. "Chceme dokázat, že neexistuje žádný signál falšování, manipulace nebo čehokoli jiného, co by mohlo napovídat užívání zakázaných látek či metod," uvedla stáj v oficiálním prohlášení.

Reklama

Související témata: