Hlavní obsah

Schumacher měl na Tour dokonce dva pozitivní dopingové testy

BERLÍN

mecký cyklistický svaz v úterý zahájil disciplinární řízení se Stefanem Schumacherem, který měl na Tour de France hned dvakrát pozitivní test na přípravek CERA, vylepšenou verzi krevního dopingu EPO. Vítěz obou časovek na letošní Tour je podezřelý ze zneužívání zakázaných preparátů po dodatečném testování vzorků novou metodou, která je schopna látku CERA odhalit.

Článek

Na základě informace, kterou obdržel německý svaz od francouzské antidopingové agentury, měl Schumacher dva pozitivní testy. Zakázaná látka se objevila ve vzorku z 3. července, tedy dva dny před zahájením Tour, a 15. července při volném dnu.

"Cílem disciplinárního řízení je minimálně dvouletý distanc," uvedl svaz v prohlášení.

Prezident svazu Rudolf Scharping měl z nové dopingové kauzy smíšené pocity. "Je to šok, ale taky dobrá zpráva. Čím dál hustší síť antidopingových vyšetřovatelů zajišťuje, že už prakticky nikdo neproklouzne," řekl.

Manažera Schumacherova týmu Gerolsteiner Hanse-Michaela Holczera o výsledku zkoušky informoval ředitel Tour de France Christian Prudhomme. Sedmadvacetiletý cyklista doping popírá a obvinění považuje za nesmysl.

Německá veřejnoprávní televizní stanice ARD v reakci na další dopingový skandál zvažuje podle agentury SID ukončení veškerého zpravodajství z cyklistiky. Nejde o první krok tohoto typu. Loni přestala vysílat přenosy z Tour de France, když vyšel během závodu najevo pozitivní test na testosteron německého účastníka Tour Patricka Sinkewitze.

Reklama