Hlavní obsah

Šest hodin tréninku v obýváku? Nudu zabíjí Froome muzikou

Zlomená kyčel, loket, hrudní kost a obratel! Chris Frome se dává dohromady po dramatickém pádu minulý rok v červnu, kdy při Critérium du Dauphiné málem přišel o život. Pauza zaviněná epidemií koronaviru přišla čtyřnásobnému šampionovi Tour de France vlastně vhod. Byť nijak nezastírá, že v domácím prostředí mimořádně trpí.

Foto: Satish Kumar Subramani, Reuters

Brit Chris Froome před závodem v SAE v roce 2020.

Článek

„Někdy sedím na trenažéru i šest hodin. To jsou tréninky, kdy se čas neskutečně vleče," posteskl si Froome pro BBC, že objemová příprava v obývacím pokojí není zrovna příliš záživná..

„Je to docela nudné. Mám hodně velký a obsáhlý seznam skladeb v mobilu. Prošel jsem ho minimálně desetkrát. Prostě jsem seděl na trenažéru a dělal to nejlepší, co umím. Šlapal do pedálů," pronesl Froome.

Foto: Sport.cz

Cyklista Chris Froome.

Připomínal, že zužitkoval zkušenosti získané po zranění. „Hodně velkou porci tréninků jsem absolvoval v bytě na válcích. Nechtěně jsem se dokonale připravil na nynější období pandemie. Mentálně vše zvládám mnohem snáze," uvedl.

Jeho loňské zranění zhatilo sen o rekordním pátém vítězném zápisu na Tour de France. Odborníci měli po děsivé nehodě pochybnosti o nadějích lídra Ineosu na úplné zotavení.

„Jediné, co mě motivuje je pátý triumf z Tour," odpálkoval všechny pochybovače při startu na únorovém etapovém klání ve Spojených arabských emirátech.

Tour byla kvůli epidemii koronaviru odložena z původního termínu na přelomu června a července o dva měsíce. Britský cyklista tak získal čas. Věří, že na konci srpna nejslavnější závod planety skutečně odstartuje.

„Jsem smířený s absencí fanoušků. Asi se nedočkáme scén, kdy jedeme na vrcholky hor špalíry fanoušků," tuší Froome. „Nevím, jestli budou organizátoři schopní zabránit lidem shromažďovat se kolem trati, ale velmi pravděpodobně jde o podobu závodu, s nímž se pro letošek musíme smířit."

Reklama

Související témata: