Hlavní obsah

Kreuziger zůstal před závěrečnou časovkou v Baskicku osmý

ZALLA

Český cyklista Roman Kreuziger si před závěrečnou časovkou na závodě Kolem Baskicka udržel osmé místo v průběžném pořadí. V páteční předposlední etapě dojel v hustém dešti spolu s dalšími favority v hlavním poli na 15. pozici.

Článek

Druhý etapový triumf za sebou zajistil týmu Columbia-Highroad italský cyklista Marco Pinotti, jenž unikl pelotonu 15 km před cílem a páskou projel s devatenáctisekundovým náskokem. Hlavní skupinu přivezl do města Zalla Brit Ben Swift.

"Bylo to peklo. Hrozné počasí, zima a celý den se jelo nadoraz. Hodně lidí to zabalilo, ale necítil jsem se špatně. Doufám, že zítra pršet nebude, časovka je hodně těžká. Bude to dobrý test do budoucna," komentoval na svém oficiálním webu etapu Kreuziger, jenž má na osmém místě ztrátu 54 sekund za vedoucím Albertem Contadorem. Španělský vítěz tří velkých Tour je i před závěrečným dílem největším favoritem na celkový triumf.

Cyklistický závod Kolem Baskicka - 5. etapa (169 km):
1. Pinotti (It.) 4:15:56 hod., 2. Swift (Brit.), 3. Gavazzi (It.), 4. Knees, 5. Fröhlinger (oba Něm.), 6. Jefimkin (Rus.), ...15. Kreuziger (ČR) všichni -19.
Průběžné pořadí:
1. Contador 20:16:31, 2. S. Sanchez (oba Šp.), 3. Evans (Austr.), 4. Colom (Šp.) všichni -8, 5. Cunego (It.) -27, 6. Gesink (Niz.) -32, ... 8. Kreuziger -54.

Reklama