Hlavní obsah

Cyklistický pohár nakonec odstartuje bez Kreuzigra či Štybara

Záboří

Nakonec bez plánovaného českého výběru sestaveného z domácích hvězd odstartuje v sobotu v Záboří u Blatné s velkým zpožděním Český pohár v silniční cyklistice. Závod na 156 kilometrů bude zároveň úvodní etapou 55. ročníku závodu Lidice 2020.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Reprezentační kouč Tomáš Konečný chtěl do pohárového závodu vyslat výběr elitních domácích jezdců. "Roman Kreuziger, Zdeněk Štybar, Karel Vacek, Josef Černý a Jan Hirt s tím počítali, ale začala či začínají jim týmová soustředění, takže z toho sešlo," uvedl Konečný na webu cyklistického svazu.

Na startu by měli být loňský vítěz Jiří Petruš (Topforex -Lapierre Pro Cycling) i druhý v cíli Michal Kukrle (Elkov Author cycling team). "Očekáváme silnou konkurenci. Kromě prakticky celé domácí špičky máme přihlášky týmů z Rakouska a Německa. Maximum je 176 startujících a tomu číslu se budeme minimálně blížit," řekl Marek Volf z pořádající společnosti Cyklo - Lidice.

Tradiční Lidice zakončí nedělní druhá etapa v Lidicích. "Bude to takové kritérium na krátkých okruzích a startovat by tam měli i zahraniční jezdci, kteří pojedou v Záboří, a doufáme, že i ty české týmy," řekl Volf.

Program Českého poháru v silniční cyklistice Škoda Cupu:
18. července: Záboří
30. srpna: Ostrava
27. září: Kyjov
3. října: Rokycany
4. října: Mladá Boleslav
11. října: Brno - Mikulov/Visegrádská čtyřka

Reklama