Hlavní obsah

Robin Williams fandil Armstrongovi a vtipkoval o Paris Hilton

Sedminásobný vítěz je zpátky a je středem pozornosti Tour de France, která má v pondělí na programu první volný den. Americký cyklista Lance Armstrong má věrné fanoušky také mezi hollywoodskými filmovými hvězdami. Přímo do dějiště královského etapového závodu ho přijel podpořit jeho přítel Robin Williams.

Foto: Bogdan Cristel, Reuters

Lance Armstrong v barvách stáje Astana na trati Tour de France.

Článek

Držitel Oscara za vedlejší roli ve filmu Dobrý Will Hunting viděl Armstronga na vlastní oči v cíli nedělní deváté etapy ze Saint Gaudens do Tarbes. Z triumfu se radoval domácí jezdec Pierrick Fedrigo a Armstrong si v průběžném pořadí udržel třetí příčku s osmisekundovým mankem na vedoucího Itala Rinaldo Nocentiniho.

Zájem amerických filmových celebrit o dění na 96. ročníku Tour de France začíná být běžnou záležitostí. V Marseille byl na svého slavného krajana zvědavý Ben Stiller, který si s Armstrongem zahrál ve snímku Dodgeball. „Jsme skvělí přátelé, vždy je úžasné ocitnout se v jeho společnosti,“ přiznal velký nadšenec cyklistiky Robin Williams, který je v Kalifornii sousedem Armstrongova týmového kolegy ze stáje Astana Levi Leipheimera.

„Musím říci, že mají skvělé družstvo. Každý, kdo dokáže jezdit v těchto podmínkách, si zaslouží obdiv,“ řekl zasvěceně 57letý herec a pravidelný návštěvník Tour ještě z dob, kdy Armstrong jezdil za US Postal a posléze Discovery Channel.

„Diváci u televize nemají ani potuchy o tom, jak je tento závod náročný,“ líčil své dojmy Williams a nezapřel ani smysl pro humor. Na otázku, kdo z jeho kolegů se ještě na závod chystá, pohotově odvětil: „Paris Hilton by měla přijet na závěrečnou etapu, ale musí po ní pojmenovat cílové město...“

Cíl Tour de France je tradičně na Elyzejských polích v Paříži.

Reklama