Hlavní obsah

Obrovská tragédie v Saganově týmu! Mladíkův život vyhasl

Berlín/Praha

Profesionální cyklistická stáj Bora-hansgrohe, jejíž hlavní hvězdou je trojnásobný slovenský mistr světa Peter Sagan, drží smutek. Teprve 17letý člen juniorského týmu Jan Riedmann podlehl v neděli v nemocnici těžkým zraněním, která utrpěl o den dříve v tréninku po srážce s osobním vozem, píše server švýcarského deníku Blick.

Foto: Sport.cz

Mladý německý cyklista Jan Riedmann podlehl zraněním po kolizi s řidičem osobního automobilu.

Článek

Začátkem července postihla srdeční zástava 20letého belgického mladíka, o měsíc později vyhasl život dalšího cyklistického talentu. Osmapadesátiletý řidič nedal v sobotu na silnici v Sugenheimu Riedmannovi přednost a mladý německý závodník utrpěl po pádu a nárazu do auta těžká zranění hlavy.

Na kliniku do Würzburgu ho přepravil vrtulník, nicméně o den později mladík svým zraněním podlehl. "Strašně smutná zpráva. Moje hluboká soustrast patří Janově rodině a jeho příbuzným," napsal na svém twitterovém účtu Sagan.

Stáj hodlá uctít Riedmannovu památku 8. srpna při klasice Milán - San Remo, na které její jezdci obléknou smuteční černé pásky.

Německý tým zároveň oznámil, že podepsal tříletou smlouvu s Nilsem Polittem, jenž do Bory přijde po sezoně z izraelské stáje Start-up Nation. Tento krok vyvolal spekulace o dalším Saganově působení v týmu. Vyhlášený spurtér má s Borou smlouvu do roku 2021.

Reklama